Strapabíró hordozható hangszóró, prémium belsővel

Bírja a port és a vizet, a hangzását pedig a neves francia hifi-gyártó lőtte be.

Forrás: Origo.hu2022. 01. 06. 9:13
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az év végéhez közeledve is érkezett egy új termék a Huaweitől, és ugyan nem ez az első eset, hogy a kínai gyártó a hangszórók világába merészkedik, de a most kézhez kapott Sound Joy talán az eddigi legjobb próbálkozásuk – derül ki az origo.hu cikkéből.

Masszív és strapabíró

Habár a név és a külső alapján nem feltétlenül a prémium szó jutna eszünkbe, valójában nagyon is prémium eszközről van szó. Igen, ebben a kommandós zöldben kicsit bohókás, vidám, de elérhető feketében is, ha valaki visszafogottabb verziót szeretne.

A külsejét nagyrészt egy nagyon jó fogású, igényes szövet borítja, ami elvileg a hangzást is segíti, azonban a fő funkciója, hogy a külső hatások ellen jobban védi a hangszórót. Ez azért is fontos, mert még a legnagyobb téli hidegben és nyári 40 fokos hőségben is működőképes, ezen kívül az IP67-es besorolásnak köszönhetően vízálló és a port is bírja.

Mivel körülbelül akkora, mint egy kulacs, így belefér a kerékpárok kulacstartójába, az alapból rátett (de levehető) pánttal pedig oda lehet rögzíteni hátizsákhoz, vagy hát... tulajdonképpen bárhova. Ebből is az látszik, hogy a Sound Joyt elég alaposan felkészítették a kültéri használatra, nem kell úgy vigyázni rá, mint egy hímes tojásra.

Egyszerű kezelhetőség, hosszú üzemidő

A minőségérzethez hozzátesz az is, hogy elég masszívnak tűnik: közel 70 dekát nyom, tehát mondhatjuk, hogy van benne anyag. És van is, nemcsak a vázában, hanem az akksiban is, ami 8800 milliamperórás, és így egy feltöltéssel akár 26 órán keresztül tud folyamatosan zenélni. Örvendetes, hogy támogatja a 40 wattos gyorstöltést, így mindössze 10 perc töltés után körülbelül 1 órát tud muzsikálni.

Nagyon tetszett, és a "prémiumabb" hatással szemben tényleg a fiatalosságot, aktív kültéri használatot segíti elő a két nagy, gumírozott hatású hangosító gomb. Minden más kezelésre szolgáló gomb egymás alatt kapott helyett egy gumis közegbe rejtve, hogy a por és a víz se ártson neki. A Bluetooth 5.2-n keresztüli párosítás gombja is itt található, de működik úgy is, ha egyszerűen megrázzuk a hangszórót, de lehetőség van arra is, hogy közvetlenül NFC-n keresztül küldjünk ki rá egy zeneszámot.

A Sound Joyt felkészítették álló és fekvő helyzetre is, habár a legjobb hangzást az utóbbi pozícióban produkálja. Bárhogy is használjuk, azt a készülék érzékeli, és az elhelyezkedésének megfelelően aktiválja a beépített három mikrofonjából azokat, amikre szükség van, így ha például telefonhívásokhoz használjuk, mindig nagyon jó hangminőséget tud átvinni, és a vételi hangminősége is kiváló.

Franciásan szól

A külsőt és a felépítést tekintve tehát egyértelmű, hogy a Huaweinél alaposan átgondolták ezt a kütyüt, de persze ez semmit nem érne, ha nem szólna jól. De jól szól, amit már a bekapcsolás előtt onnan sejthetünk, hogy ott figyel rajta a Devialet logója.

A Devialet egy prémium francia hangszóró- és erősítő gyártó, ők felelősek a Sound Joy lényegéért. Belezsúfoltak az eszközbe egy 20 wattos, szénszálas membrános mélyközép hangszórót, valamint egy 10 wattos magascicergőt is, a két végen pedig passzív elemek erősítik a hangzást. E mellé társul a Devialet által kifejlesztett SAM technológia, ami összehangolja a jelet és az akusztikus kimenetet, hogy minél kevesebb legyen a torzítás – olvasható a cikkben.

Ennek a sok technológiai blablának az a vége, hogy a Sound Joy bizony nagyon jól szól. Egyrészt a méretéhez képest megdöbbentően hangos, másrészt egészen korrekt mélyeket is ki tud pumpálni magából.

A hangzás úgy általánosan véve meglehetősen tiszta és kiegyensúlyozott, de ahogy azt ilyenkor mindig el kell mondani: természetesen ez az adott eszköz lehetőségeihez képest értendő. A hordozható hangszórók között meglehetősen jól szól, de természetesen nem ezzel fogja egy hangmérnök ellenőrizni a legújabb hollywoodi film hangkeverését.

Nem olcsó, de nem is vészes

Mindezt a Huawei körülbelül 45 ezer forintos áron vesztegeti jelenleg, ami nem mondható olcsónak, de ebben a kategóriában nem is kirívóan drága. Ha belevesszük a felhasznált jó minőségű anyagokat, az elég erős kültéri védelmet, a mókás dizájnt és az egészen erős, Devialet által kialakított hangzást, akkor a Sound Joy bizony egy kerek egész, jól kitalált és megvalósított termék benyomását kelti.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.