Elengedhetetlen tovább növelni a mezőgazdaság digitális átállását

A hazai agrárium aktuális helyzetéről, illetve az elkövetkező évek fejlesztési terveiről tartott előadást Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a német-magyar agrártechnológiai üzleti fórumon – a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

Forrás: duol.hu - MEDIAWORKS2022. 05. 05. 18:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A virtuális térben megrendezett szakmai eseményt Magyarország Berlini Nagykövetsége szervezte együttműködésben az Agrárminisztériummal és a Német Mezőgazdasági Társasággal. Az üzleti fórum célja az volt, hogy a magyar mezőgépgyártók bemutatkozhassanak a német piacon és a későbbiekben együttműködések indulhassanak a két ország között. Az Agrárminisztérium a rendezvény által támogatta a hazai mezőgépgyártók nemzetközi piacra történő belépését, ezáltal is elősegítve a mezőgazdasági gépek értékesítését, beszállítását, valamint a közös gyártást áll a közleményben.

A rendezvényt Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete és Philipp Schulze Esking, a Német Mezőgazdasági Társaság alelnöke nyitotta meg. Az Agrárminisztérium részéről Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár előadásában a magyar mezőgazdaság aktuális helyzetéről beszélt és ismertette fejlődési lehetőségeit. Beszédében kifejtette, hogy a kormány által 2021-ben meghirdetett Megújuló vidék, megújuló agrárium programnak mekkora jelentősége van a hazai agrárium versenyképességének fejlesztése szempontjából, illetve a környezet védelme érdekében, ugyanis ez adja a magyar Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Terv alapját is írták.

Kiemelte, hogy a mezőgazdaság digitális átállását elengedhetetlen tovább növelni, hiszen ez az összes célkitűzést szolgálja 

tették hozzá.

Előadását követően Csanádi Tamás, a Mezőgépgyártók Országos Szövetségének elnöke tartott prezentációt a magyar mezőgazdaság gépgyártás helyzetéről, amely a 19. századtól napjainkig folyamatosan világszínvonalat képvisel. Ezt követően kilenc, a mezőgazdasági gépgyártás területén is aktív, kiemelkedően innovatív magyar vállalkozás mutatta be legújabb termékeit és fejlesztéseit: mások mellett drónokat, precíziós növénytermesztési rendszereket, valamint energiahatékonyságot növelő technológiát áll a közleményben.

Az AM szerint az online fórum nagy lehetőséget jelentett a magyar mezőgépgyártók részére a piaci lehetőségeik szélesítésében, illetve nemzetközi kapcsolataik kiépítésében – írja a dunaújvárosi hírportál, a duol.hu.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.