Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is – írta meg a Világgazdaság.

Forrás: sonline.hu, vg.hu - Mediaworks2022. 05. 11. 10:49
Nagyné Berke Mónika
Budapest, 2019. július 16. Nagyné Berke Mónika, a Távszem szolgáltatás szakmai vezetõje az akadálymentesen használható okostelefonokra fejlesztett alkalmazás bemutatóján a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Hermina úti székházában 2019. július 16-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arról tájékoztatta, hogy

az ötmilliárd forintból megvalósuló készülékcsere-támogatási program büdzséjének tetemes része elérhető még, így egész biztosan finanszírozható mind a 2G-s, mind a 3G-s mobiltelefonok korszerűbbre cserélésének támogatása

– olvasható a Mediaworks megyei lapjainak szemleanyagában.

A program február 14-i indulása óta körülbelül 6500 olyan támogatási igény érkezett a lakosság részéről, amely megfelelt a pályázat feltételeinek.

Ennél jóval több volt az olyan igény, amelyiknél valamelyik feltétel nem teljesült, így a benyújtók nem kapták meg a támogatást. A 2G-s készülékek cseréjére eddig több mint 2500 előregisztráció érkezett az NMHH közlése szerint.

A hatóság előzetes kalkulációi szerint július közepéig nagyjából 35-40 ezer elfogadott és megítélt támogatás várható összesen, amelyből 15-20 ezer lehet a 2G-s készülékek cseréje.

A legfeljebb 3G-képes telefonok cseréjére azért van szükség, mert a távközlési szolgáltatók kivezetik a 3G-s technológiát, és a felszabaduló frekvenciasávokat kapacitásbővítésre és korszerűbb technológiákra használják majd – emlékeztetett a Világgazdaság.

A Mediaworks megyei lapjai, digitália rovatában megjelent cikk IDE, míg a Világgazdaság eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.