Téves riasztásokat kapnak az iPhone-osok

Az éjszaka kellős közepén nem létező AirTagek miatt csipognak a telefonok – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 05. 09. 9:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AirTag egy évvel ezelőtti piacra dobását követően az Apple gyorsan tűz alá került a termékkel való visszaélések miatt, pár hónap alatt nemzeti sporttá vált az Egyesült Államokban mások követése az eszközzel. Az Apple illetékesei gondoltak a problémára, az iPhone-oknak egy idő után riasztást kellene megjeleníteniük a velük együtt mozgó, ismeretlen gazdájú kütyükről, ám ez nem mindig valósul meg.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint az elmúlt hetekben új probléma ütötte fel a fejét, az iPhone-ok tipikusan az éjszaka kellős közepén nem létező AirTagekről küldenek értesítést, egyes mobilozókat őrült keresgélésre sarkallva. Szerencsére a hiba könnyen kiszűrhető, a megszokott térképes útvonaljelölés helyett a felhasználó aktuális helyzetétől a végtelenbe nyúló vonalak láthatóak.

A merő rémisztgetés mellett a téves riasztások azért problémásak, mert érzéketlenné tehetik a felhasználókat a valódiakkal szemben.

Az Apple szerint a jelenséget egyes nyilvános wifihálózatok okozhatják, megzavarodhat a telefonok helymeghatározó szolgáltatása a rájuk való automatikus kapcsolódás után. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Újabban fals pozitív AirTag-riasztások bosszantják az iPhone-tulajdonosokat (Fotó: Apple)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.