Állandóvá válik az App Store nagytakarítása

Fejlesztő aktivitás hiányában elrejtik a kevés letöltést összehozott appokat.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 03. 9:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly felháborodást váltott ki egyes mobilappokat és mobiljátékokat fejlesztőkből egy hete az Apple, figyelmeztető e-mailekben tudatta velük, hogy harminc napon belül adjanak ki frissítést a termékeikhez, különben elrejti azokat az App Store kínálatából.Ha ez megtörténik, akkor az érintett szoftverek nem jelennek meg az olyan felhasználóknál, akik korábban nem töltötték le azokat– írja az Origó.

Mostanra némileg finomított az álláspontján az Apple, állítása szerint fejlesztői tétlenség esetén az olyan appokat és játékokat fogja elrejteni az App Store-ban, amelyek már legalább három éve frissültek utoljára, ráadásul az elmúlt 12 hónapban nagyon kevés letöltést tudtak felmutatni.

A vállalat ezekből az indikátorokból arra következtet, hogy az érintett appok és játékok irrelevánssá váltak: a fejlesztőik rég a sorsukra hagyták őket, közönségük pedig nincs, így feleslegesen vannak jelen az áruház kínálatában. Viszont a reakciókra válaszul az Apple hajlandó volt engedményt tenni, az eredetileg adott 30 helyett már 90 nap türelmi időt biztosít a kiértesített fejlesztőknek, hogy a termékeik frissítésével megakadályozzák azok elrejtését az App Store-ban.

Felhasználói érdeklődés hiányában a fejlesztőknek törődéssel kell bizonyítaniuk, hogy értéket képviselnek a régi appjaik és játékaik, továbbra is érdemes azokat a bolt kínálatában tartani.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.