Visszavált az előző nevére a Google Pay

Ezzel együtt új funkciókat kap, akár digitális autókulcsok is tárolhatóak lesznek benne – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: Origo2022. 05. 13. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja a termékeinek átnevezgetését a Google, az I/O fejlesztői konferencián megejtett bejelentése szerint az eredetileg Google Wallet néven elérhetővé vált Google Pay mobilalkalmazása a közeljövőben a világ legtöbb országában, többek közt Magyarországon is visszakapja az eredeti nevét. A változtatás elsődleges oka, hogy számos új funkcióval fog bővülni az app, a mobilos fizetés csak az egyik lesz közülük, így a nyújtott funkcionalitást figyelembe véve racionálisabb tárcának nevezni.

A hazai ügyfeleknek nem lesz dolguk az átállással, egy appfrissítést követően automatikusan átnevezésre kerül majd a készülékeikre telepített Google Pay mobilapp a régi-új Google Wallet névre.

Az új funkciókra rátérve az alkalmazás országtól függően jelenleg a bankkártyák mellett digitális formában jegyek, bérletek, továbbá hűségkártyák mentésére lehet használható. Ezek mellé a jövőben hétféle további hétféle virtuális tárgy is bejön, így

• eseményekre váltott jegyek,
• autókulcsok,
• diákigazolványok,
• oltási igazolások,
• jogosítványok,
• hotelkulcsok,
• továbbá irodai belépőkártyák
is tárolhatóak lehetnek benne.

 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Új funkciókkal bővül és visszakapja a Google Wallet nevet a Google Pay (Fotó: Google)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.