Globálisan visszaeshet idén az okostelefon-kiszállítás

Az idén 3,5 százalékkal, 1,31 milliárdra csökkenhet globálisan az okostelefonok kiszállítása – véli az amerikai International Data Corporation informatikai és távközlési piackutató vállalat.

Forrás: duol.hu - MEDIAWORKS2022. 06. 05. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az International Data Corporation (IDC) korábban 1,6 százalékos növekedést várt az idei évre, de miután három egymást követő negyedévben csökkent a kiszállítás „komoly kínálati és keresleti problémák” közepette, a cég rontott várakozásán – írja a dunaújvárosi hírportál, a Duol.hu. 
Az IDC szerint azonban várhatóan rövid távú lesz a visszaesés, azzal számol ugyanis, hogy 2022–2026 között az átlagos éves növekedési ütem 1,9 százalék lesz.


Az okostelefon-kiszállítások a legnagyobb mértékben Közép- és Kelet-Európában esnek vissza az idén, 22 százalékkal. Kínában 11,5 százalékkal, Nyugat-Európában pedig egy százalékkal csökkenhetnek a kiszállítások az IDC elemzői szerint. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben ugyanakkor Kínát és Japánt nem számítva három százalékkal bővülhet a kiszállítás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.