Ijesztő videó kering egy új, gépfegyveres orosz robotkutyáról

A robotot mesterséges intelligencia vezérli, géppisztollyal lő a célpontokra – olvasható a Vg.hu cikkében.

Forrás: VG.HU2022. 07. 27. 11:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes videót kapott fel a közösségi média, a felvételeken egy jól ismert, négylábú robot látható, amelynek fejlesztésén már világszerte dolgoznak a kutatók, ám ez ezúttal egy orosz verziót mutat be. 

A dolog ijesztő részét pedig az adja, hogy szemben az amerikai és ázsiai változatokkal, az orosz „robotkutyán” egy géppisztoly látható, amellyel tökéletesen céloz és pusztít a mesterséges intelligencia által irányított szerkezet. 

A New York Post szerint a videót még márciusban töltötte fel egy orosz felhasználó, bizonyos Alekszandr Atamov, de csak most kapta fel a közösségi média. A Twitteren szélsebesen terjed a felvétel, sokan rémisztőnek tartják a felvételeket, és felidézik a leghíresebb filmeket, amelyekben gyilkos robotok pusztítják ki az emberiséget – írja a Vg.hu.

Az eredeti videó alatti kérdésekre válaszolva a felvételt közzétevő Atamov közölte, hogy ez egy orosz fejlesztés.

A kommentelők szerint viszont a robotkutya egy Unitree fejlesztés lehet, amelyet nagyjából másfél millió forintért lehet beszerezni, a fegyver pedig egy orosz gyártmányú PP–19 Vityaz géppisztoly lehet. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: YouTube/Alexander Atamanov)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.