Jöhet a tudathasadásos facebookozás

Négy alteregót adna a felhasználóknak, a valódi név használatának kötelezése nélkül.

Forrás: Origo.hu2022. 07. 17. 12:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új ötlettel állt elő az aktív felhasználók számának csökkenésével küzdő Facebook a népszerűségének fokozására, egy nyilvános teszt keretében a héten lehetővé tette egyes felhasználók számára, hogy hozzáadjanak legfeljebb négy további felhasználói profilt a normál fiókjukhoz. Ez végső soron olyan, mintha öt külön regisztrációval rendelkeznének a szolgáltatásban.

Az extra profilok esetében nem kötelező a valódi név használata, mindegyik profil egyedi hírfolyammal rendelkezik, a felhasználók bármikor átválthatnak pár kattintással vagy koppintással a profilok között. Az elképzelés lényege, hogy a különféle profilokat eltérő célokra használhatnák a facebookozók, például az egyikben fókuszálhatnának a családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartásra, a másikat professzionális jellegű kommunikációra hasznosíthatnák, a harmadikat pedig specializálhatnák az érdeklődés köreikkel kapcsolatos tevékenységek végzésére.

A facebookozók a használat jellege alapján elszeparálhatnák egymástól a facebookos tevékenységeiket.

Ennek két nyilvánvaló előnye is lenne: egyrészt a felhasználók könnyebben irányíthatnák, hogy kicsoda mit lát róluk a közösségi hálózaton, másrészt pedig az összes profilban relevánsabbak lehetnek a hírfolyamok tartalmai, mivel kevésbé keverednek az eltérő jellegű használatból eredő információk.

A visszaélések csökkentése érdekében az alternatív profilok által kapott kitiltások a teljes felhasználói fiókra érvényesek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.