Kiderült, melyik a 15 legnépszerűbb webhely a világon

Megfosztották vezetői szerepétől az egyik legnépszerűbb közösségi oldalt.

Forrás: Hirado.hu2022. 07. 07. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TikTok videómegosztó platformot idén letaszították a trónról, már nem ez a világ legnépszerűbb webhelye. A technológiai óriás a második helyre esett vissza – olvasható a Cloufdare Radar listáján.

Jelenleg a legnépszerűbb a google.com, mely évekig állt a világ legnépszerűbb oldalait rangsoroló lista tetején.

2021-ben a TikTok először szerezte meg az előkelő első helyet, webhelyforgalom tekintetében megelőzte a Facebookot is mint az internet kedvenc közösségi médiaplatformja, bár a Facebook továbbra is a világ legtöbb felhasználójával rendelkező közösségi médiuma – írja a Híradó.hu.

A Facebooknak a legutóbb elérhető statisztikák szerint 2,797 milliárd havi aktív felhasználója van, napi bontásban 1,845 milliárd ember használja aktívan a platformot.

Íme a 15 legnépszerűbb webhely

1. Google.com
2. Tiktok.com
3. Facebook.com
4. Microsoft.com
5. Apple.com
6. Amazon.com
7. Youtube.com
8. Netflix.com
9. Instagram.com
10. Whatsapp.com
11. Yandex.com
12. Mozilla.org
13. Twitter.com
14. Cloudflare.com
15. Starlink.com

Bár a TikTok most visszaszorult a második helyre, 2021 szeptemberében rekordot döntöttek, a statisztikáik havi egymilliárd aktív felhasználóról számoltak be.

Az interneten a felhasználók száma 2005-ben lépte át az egymilliárdos határt. A növekedés dinamikáját jól szemlélteti, hogy az internetfelhasználók száma a 2000-es években a 413 millióról 2016-ra 3,4 milliárdra nőtt.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: iusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.