Nő a híreket a TikTokról szedők aránya a briteknél

Jelenleg ez a leggyorsabban teret hódító információforrás az országban.

Forrás: Origo.hu2022. 07. 23. 11:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg ez a leggyorsabban teret hódító információforrás az országban.Mellbevágó információval szolgált az Egyesült Királyság távközlési hatósága, az Ofcom hírfogyasztási szokásokat számba vevő jelentése alapján a felnőtt lakosság egyre nagyobb arányban szerzi a napi híreket a TikTok közösségi hálózaton követett, vagy egyszerűen eléjük dobott felhasználóktól – olvasható az Origó cikkében.

Jelen pillanatban a felnőttkorú britek hét százaléka szerzi a TikTokról a napi híreket, szemben a 2020-ban készült előző felmérés egy százalékával szemben, ezzel a legnagyobb növekedést felmutatott hírforrássá vált a közösségi szolgáltatás. A sejthetőnek megfelelően a híreket a TikTokról szedők java nagyon fiatal, az érintettek fele tartozik a 16–24 éves korosztályba.

A híreket a TikTokról szedők konkrét forrásait az általuk követett személyek (44 százalék), a barátaik és családtagjaik által követett személyek (32 százalék), továbbá a klasszikus hírszolgáltatók (24 százalék) adják.Specifikusan a brit tinédzserek legnépszerűbb hírforrásait az Instagram (29 százalék), a TikTok (28 százalék), továbbá a YouTube (28 százalék) jelentik.Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.