időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Csökkenhet a GeForce videókártyák ára

Forrás: Origo.hu
2022.08.11. 09:54 2022.08.11. 11:55
Csökkenhet a GeForce videókártyák ára

Halmozódnak a készletek, nagyot esett az NVIDIA játékosoktól származó bevétele – írja az Origo.

Amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek a videókártyák piacáról a kriptobányászok, megszűnt a termékek éveken át tartott készlethiánya. Ennek hála drámai esésbe kezdtek a grafikus vezérlők árai, mára bármely modell kapható az ajánlott fogyasztói árán, bár olyan magas összegekről beszélünk, hogy a PC-s játékosok egy része továbbra sem képes vagy hajlandó újat vásárolni magának.

A helyzetet alaposan megérezte az NVIDIA is, az idei második negyedéves üzleti beszámolójának előzetes verziója szerint az előrejelzett 8,1 milliárd dollár helyett csak 6,7 milliárd dollár bevételt ért a kérdéses három hónapban, ami éves összehasonlításban 19% csökkenést jelent.

A helyzet magyarázata, hogy az NVIDIA gamereknek szánt videókártyákból származó bevétele csak 2,04 milliárd dollárra rúgott, ami éves összehasonlításban 33% mínuszt, míg az idei első negyedévhez képest 44% csökkenést jelent. A vállalat megfogalmazása szerint „makroökonómia ellenszél" tett keresztbe a grafikus vezérlők eladásainak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti (Fotó: Nvidia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.