Csökkenhet a GeForce videókártyák ára

Halmozódnak a készletek, nagyot esett az NVIDIA játékosoktól származó bevétele – írja az Origo.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 11. 9:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek a videókártyák piacáról a kriptobányászok, megszűnt a termékek éveken át tartott készlethiánya. Ennek hála drámai esésbe kezdtek a grafikus vezérlők árai, mára bármely modell kapható az ajánlott fogyasztói árán, bár olyan magas összegekről beszélünk, hogy a PC-s játékosok egy része továbbra sem képes vagy hajlandó újat vásárolni magának.

A helyzetet alaposan megérezte az NVIDIA is, az idei második negyedéves üzleti beszámolójának előzetes verziója szerint az előrejelzett 8,1 milliárd dollár helyett csak 6,7 milliárd dollár bevételt ért a kérdéses három hónapban, ami éves összehasonlításban 19% csökkenést jelent.

A helyzet magyarázata, hogy az NVIDIA gamereknek szánt videókártyákból származó bevétele csak 2,04 milliárd dollárra rúgott, ami éves összehasonlításban 33% mínuszt, míg az idei első negyedévhez képest 44% csökkenést jelent. A vállalat megfogalmazása szerint „makroökonómia ellenszél" tett keresztbe a grafikus vezérlők eladásainak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti (Fotó: Nvidia)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.