Szintet lép az UFO-kutatás

Nagy bejelentést tett a NASA, akik szerint 2023 közepére már lehetnek eredmények.

Forrás: Life.hu2022. 08. 23. 10:44
null
Egyesült Államok, 2020. április 29. Az Amerikai Védelmi Minisztérium, a Pentagon által 2020. április 29-én közreadott, az Amerikai Haditengerészet videofelvételérõl készített kép egy "azonosítatlan légi jelenségrõl" egy ismeretlen helyszínen. A minisztérium által közzétett három videofelvételen szereplõ objektumokat a mai napig nem tudták azonosítani. A felvételeken egyébként 2004-es, illetve 2015-ös gyakorlórepülések során készített képek láthatóak. MTI/EPA/Amerikai Védelmi Minisztérium/Amerikai Haditengerészet Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NASA az utóbbi időben a marsi projekttel, a Perseverance marsjáró küldetésével, és a James Webb űrtávcső üzembe helyezésével előkészítette a terepet ahhoz, hogy az emberiség még jobban megismerhesse a körülötte lévő univerzumot. A szakértők ezzel párhuzamosan elkezdték vizsgálni az azonosítatlan repülő tárgyakat is, amelyeket a Föld légkörében kaptak lencsevégre. A NASA kerüli az UFO kifejezést, helyette az UAP-ot használja, ami azonosítatlan égi jelenséget jelent – olvasható a Life.hu-n.

A Space.com most arról számolt be, hogy a kutatócsoportok már kijelölték a kutatás irányát, a cél pedig az, hogy felfedjék az azonosítatlan repülő tárgyak eredetét. A projekt 100 ezer dollárba kerül, a kutatást David Spergel asztrofizikus vezeti. A bizottság 15-17 főből áll, vezető tudósokkal, légibiztonság-szakértőkkel, és mesterséges intelligenciával foglalkozó tudósokkal. Kilenc hónapig fog tartani a kutatás, és 2023 közepére várják az eredményeket. 

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Az Amerikai Védelmi Minisztérium, a Pentagon által 2020. április 29-én közreadott, az Amerikai Haditengerészet videofelvételéről készített kép egy azonosítatlan légi jelenségről egy ismeretlen helyszínen. A minisztérium által közzétett három videofelvételen szereplő objektumokat a mai napig nem tudták azonosítani. A felvételeken  2004-es, illetve 2015-ös gyakorlórepülések során készített képek láthatóak. (Fotó: MTI/EPA/Amerikai Védelmi Minisztérium/Amerikai Haditengerészet)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.