időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Problémák lehetnek az iPhone 14 Pro kamerájával

Forrás: Origo.hu
2022.09.19. 14:39 2022.09.19. 19:00
Problémák lehetnek az iPhone 14 Pro kamerájával

Használhatatlan lehet miatta a TikTok, az Instagram és a Snapchat – olvasható az Origó cikkében.

Pénteken megkezdődött az iPhone 14 mobilcsalád bolti forgalmazása, és sajnos nem kellett sokat várni a botrány kipattanására, egymás után érkeznek Pro és a Pro Max modellek megvadult hátlapi kameráiról szóló beszámolók

A gyári kameraszoftverben az elvárt módon működik a fotózás és a videózás, azonban harmadik felektől származó appok esetén folyamatosan remeghet a kép, miközben vibráció kíséretében kattogó és őrlő jellegű, kissé talán az elektromos ívkisülésekre emlékeztető hangok jönnek ki a kamerából.

A problémát feltehetően az automatikus fókuszálásért vagy az optikai képstabilizációért felelős rendszer okozza, a képalkotó egység folyamatosan és vadul mechanikus kompenzációt végez, mintha valós szenzoros adatok helyett téves információk alapján dolgozna.

A jelenség biztosan érinti a TikTok, az Instagram és a Snapchat appokat, viszont a panaszosok szerint a gyári kameraszoftver teljesen jól működik.

Ez arra enged következtetni, hogy szoftveres jellegű bugról van szó, nem pedig hardveres hibáról, így egy jövőbeli frissítéssel megoldható lehet a probléma.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.