Problémák lehetnek az iPhone 14 Pro kamerájával

Használhatatlan lehet miatta a TikTok, az Instagram és a Snapchat.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 19. 14:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Használhatatlan lehet miatta a TikTok, az Instagram és a Snapchat – olvasható az Origó cikkében.

Pénteken megkezdődött az iPhone 14 mobilcsalád bolti forgalmazása, és sajnos nem kellett sokat várni a botrány kipattanására, egymás után érkeznek Pro és a Pro Max modellek megvadult hátlapi kameráiról szóló beszámolók

A gyári kameraszoftverben az elvárt módon működik a fotózás és a videózás, azonban harmadik felektől származó appok esetén folyamatosan remeghet a kép, miközben vibráció kíséretében kattogó és őrlő jellegű, kissé talán az elektromos ívkisülésekre emlékeztető hangok jönnek ki a kamerából.

A problémát feltehetően az automatikus fókuszálásért vagy az optikai képstabilizációért felelős rendszer okozza, a képalkotó egység folyamatosan és vadul mechanikus kompenzációt végez, mintha valós szenzoros adatok helyett téves információk alapján dolgozna.

A jelenség biztosan érinti a TikTok, az Instagram és a Snapchat appokat, viszont a panaszosok szerint a gyári kameraszoftver teljesen jól működik.

Ez arra enged következtetni, hogy szoftveres jellegű bugról van szó, nem pedig hardveres hibáról, így egy jövőbeli frissítéssel megoldható lehet a probléma.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.