időjárás -1°C Elza 2022. december 1.
logo

Kilőtt az Apple termékein a mikrotranzakciók ára

Forrás: Origo
2022.09.18. 20:21 2022.09.18. 20:27
Kilőtt az Apple termékein a mikrotranzakciók ára

Androidon is történt áremelkedés, de nem annyira drámai mértékben – olvasható az Origó cikkében.

A free-to-play mobiljátékokkal rendszeresen szórakozóknak feltűnhetett, hogy mintha az elmúlt időszakban erősen emelkedtek volna a bennük lévő mikrotranzakciós vásárlások díjai, és bizony jól érzékelték a helyzetet. Az Apptopia elemzése szerint a júliusig tartott tizenkét hónapban Apple iOS-en átlagosan negyven százalékkal, míg Androidon kilenc százalékkal emelkedtek a fejlesztők által elkért összegek.

A vállalat szerint Apple iOS esetében az egyszeri mikrotranzakciók díjai átlagosan 36 százalékkal emelkedtek, míg a havonta vagy évente számlázott előfizetési díjak „csupán” 19 százalékkal nőttek.

Androidon is folyamatosan drágulnak mikrotranzakció, de messze kisebb. Fotó: Apptopia

Az áremelési trend jóval a mostani infláció előtt kezdődött, az okát pedig az Apple által bevezetett App Tracking Transparency magánszféra-védelmi funkció jelenti: mivel a mobilozók óriási tábora nem ad engedélyt a hirdetőcégek általi profilozásra, így nagyon megemelkedett az új ügyfelek reklámokon keresztüli megszerzésének költsége, ezt próbálják kompenzálni a fejlesztők.

Azért kerül többe a varázsital a mobiljátékban, mert a fejlesztőnek több pénzébe kerül, hogy a vevő egyáltalán játsszon a termékével.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.