Rohamtempóban jött az iOS 16 második frissítése

Az iPhone 14 Pro kamerahibáját és a másolás-beillesztéses bosszantást is megoldja.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 23. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iPhone 14 Pro kamerahibáját és a másolás-beillesztéses bosszantást is megoldja – olvasható az Origo cikkében.

Az eredetileg bejelentettel ellentétben a jövő hét helyett az Apple váratlanul már csütörtökön kiadta az iOS 16 mobilos operációs rendszerének második frissítését, ilyen vagy olyan okból a hírnek világszerte több millió iPhone-tulaj örülhet. 

A patch elérhetőségét rövidesen kijelzik majd a mobilok, de a Beállítások → Általános → Szoftverfrissítés menüben megsürgethető a telepítése.

A 16.0.2-es verziószámot viselő frissítés számos bugot javít, de a nagy sietségre kettő specifikus hiba adott okot: a frissítés egyrészt orvosolja az iPhone 14 Pro mobilok hátlapi kamerájának megvadulását a TikTokhoz vagy Instagramhoz hasonló appokban, másrészt pedig masszívan csökkenti a másolás-beillesztés műveletek során az engedélykérési értesítések számát.

A kettő közül jelenleg az utóbbi érint óriási tömegeket, hiszen az iOS 16-ra frissített régebbi iPhone-okat használóknak is tolerálniuk kellett az adatvédelmi funkció indokolatlanul agresszív működését.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.