Zöldebb energiával lesznek tölthetők a márka okostelefonjai

Még idén elérhetővé válik az eddig titkolt funkció az iOS 16 rendszerben.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 14. 8:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még idén elérhetővé válik az eddig titkolt funkció az iOS 16 rendszerben – olvasható az Origo cikkében.

Az iOS 16 általános elérhetővé tételének bejelentésében egy eddig nem hallott funkciót leplezett le az Apple, a szinte szándékosan eldugottnak tűnő és szűkszavú leírás alapján még idén elérhetővé válhat az iPhone-ok operációs rendszerében a tiszta energiával való töltés preferálása.

A tiszta energiás töltés csökkenteni kívánja az iPhone ökológiai lábnyomát azzal, hogy optimalizáltan olyan időszakokban engedi tölteni az akkumulátort, mikor a legnagyobb mértékű a zöldenergia-források aránya a hálózati áramban

– magyarázta az Apple.

Ennél többet hivatalosan nem lehet még tudni az újdonságról, ám a 9to5Mac által az iOS 16-ból kiszedett információk alapján úgy működik, hogy a földrajzi helyzetük alapján a telefonok hivatalos forrásból lekérik az éppen elérhető és a közeljövőre jósolt hálózati energiamixre vonatkozó adatokat, és azok alapján döntenek a töltési időszakokról.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.