időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Megérkezett az új hardveres titkosítású USB-meghajtó

2022.10.03. 15:04
Megérkezett az új hardveres titkosítású USB-meghajtó

A Kingston bejelentette az IronKey Keypad 200 (KP200) meghajtó bevezetését. Az USB-kulcs az iparágban elsőként a legújabb, FIPS 140-3 3. szintű biztonságot nyújtja az adathordozáshoz.

Az IronKey Keypad 200 fejlesztésekor a Kingston a robusztus védelmet és a rugalmas használatot tartotta szem előtt - olvasható a Mediaworks megyei portáljainak digitália rovatában.

 

Az alfanumerikus billentyűzettel ellátott, oprendszer-független meghajtó 256 bites XTS-AES hardveralapú titkosítást biztosít.

 

Beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, így szoftver nélkül, a PIN-kódot a billentyűzeten megadva egyszerűen feloldható.

A feloldást követően a felhasználó a meghajtót bármilyen A-típusú csatlakozós USB flash-tárolót támogató eszközhöz csatlakoztatva hozzáférhet a felhasználó adataihoz, így az több IT-ökoszisztémát kiszolgáló plug-and-play adathordozóvá válik.

KP200 FIPS-140-3 3. szintű tanúsítvánnyal garantálja a katonai szintű biztonságot

A meghajtó áramköreit manipuláció ellen védő, kemény műgyantaréteggel látták el, megakadályozva ezzel a belső alkatrészek roncsolásmentes eltávolítását. A még magasabb szintű védelem érdekében a billentyűzet polimerréteggel van bevonva, amely felismerhetetlenné teszi az ujjlenyomatot a billentyűkön.

A KP200 kétféle PIN-kód használatát támogatja, így külön rendszergazdai és felhasználói PIN-kód is beállítható. Tíz sikertelen bejelentkezési kísérlet után a KP200 zárolja a felhasználói PIN-kódot, de ha mindkét PIN-kód bevitele engedélyezve van, a felhasználói PIN-kód – és így a meghajtóhoz való hozzáférés – a rendszergazdai kód segítségével visszaállítható. Ha tízszer egymás után helytelenül adják meg a rendszergazdai PIN-kódot, a beépített, Brute Force támadás elleni védelem „crypto-erase” funkciója törli a meghajtó tartalmát, véglegesen megsemmisítve az adatokat és visszaállítva az eszközt.

A KP200 emellett két különböző „Read-Only” üzemmóddal véd a nem megbízható rendszerekből származó kártevők ellen, és lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy adott munkamenet alatt vagy globálisan, az összes felhasználói munkamenetre kiterjedően írásvédelemmel lássa el a meghajtót.

 

A Kingston IronKey KP200 az első olyan meghajtó, amely sikeresen teljesítette a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (National Institute of Standards and Technology, NIST) legújabb, FIPS 140-3 3. szintű katonai biztonsági tanúsítvány laboratóriumi tesztjét. Mivel nincs szükség szoftverre, és a billentyűzet használata is egyszerű, a KP200 a legjobb megoldás azok számára, akik rugalmasságra vágynak, ugyanakkor a legmagasabb szintű biztonság mellett szeretnék hordozni kényes adataikat

 

– mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA flash-üzletágának vezetője.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.