Büntetést kapnak az instabil androidos appok

Csökkenteni fogja a Play Áruházban való láthatóságukat a Google.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 06. 9:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkenteni fogja a Play Áruházban való láthatóságukat a Google – olvasható az Origó cikkében.

A belátható jövőben több módon is javítani kíván a Play Áruház felhasználói élményén a Google; az egyik első és fontos változtatást a rossz műszaki minőségű alkalmazások és játékok láthatóságának csökkentése jelenti. 

A keresési találatokban lejjebb sorolja, az ajánlószekciókból pedig eltünteti az olyan termékeket, amelyek a statisztikák alapján a szokásosnál gyakrabban elhasalnak.

A Google szerint amelyik fejlesztő nem kívánja az említett gondok miatt eltemettetni a Play Áruházban a termékét, annak általánosságban véve 1,09% alatt kell tartania az összeomlási arányt, továbbá 0,47% alatt a nem válaszolási arányt (az utóbbi alatt a legalább 5 másodperces átmeneti lefagyásokat kell érteni). Ezen túlmenően eszközmodellenként semelyik arány sem haladhatja meg a 8 százalékot.

A további érdekesebb újítások közé tartozik, hogy a fejlesztők alternatív termékoldalakkal megpróbálhatják rávenni a termékeik újratelepítésére a felhasználókat, segítséget kapnak a tömeges rosszindulatú negatív értékelésekkel való küzdelemben, egyes ellenőrzött cégek pedig reklámokat jeleníthetnek majd meg a Play Áruház főoldalain.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.