időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Büntetést kapnak az instabil androidos appok

Forrás: Origo.hu
2022.11.06. 09:13 2022.11.06. 14:44
Büntetést kapnak az instabil androidos appok

Csökkenteni fogja a Play Áruházban való láthatóságukat a Google – olvasható az Origó cikkében.

A belátható jövőben több módon is javítani kíván a Play Áruház felhasználói élményén a Google; az egyik első és fontos változtatást a rossz műszaki minőségű alkalmazások és játékok láthatóságának csökkentése jelenti. 

A keresési találatokban lejjebb sorolja, az ajánlószekciókból pedig eltünteti az olyan termékeket, amelyek a statisztikák alapján a szokásosnál gyakrabban elhasalnak.

A Google szerint amelyik fejlesztő nem kívánja az említett gondok miatt eltemettetni a Play Áruházban a termékét, annak általánosságban véve 1,09% alatt kell tartania az összeomlási arányt, továbbá 0,47% alatt a nem válaszolási arányt (az utóbbi alatt a legalább 5 másodperces átmeneti lefagyásokat kell érteni). Ezen túlmenően eszközmodellenként semelyik arány sem haladhatja meg a 8 százalékot.

A további érdekesebb újítások közé tartozik, hogy a fejlesztők alternatív termékoldalakkal megpróbálhatják rávenni a termékeik újratelepítésére a felhasználókat, segítséget kapnak a tömeges rosszindulatú negatív értékelésekkel való küzdelemben, egyes ellenőrzött cégek pedig reklámokat jeleníthetnek majd meg a Play Áruház főoldalain.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.