Létszámstopot hirdetett az Apple

Állítólag csak kutatási és fejlesztési pozíciókba vehetőek fel új dolgozók.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 05. 10:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állítólag csak kutatási és fejlesztési pozíciókba vehetőek fel új dolgozók – olvasható az Origo cikkében.

Az Insider és a Bloomberg forrásai szerint az Apple is óvatossá vált a gazdasági turbulenciák hatására, a színfalak mögött októberben széles körű felvételi tilalmat hirdetett. 

Az informátorok elmondásai alapján kizárólag kutatási és fejlesztési tevékenységek végzésére vehetőek fel újabb munkavállalók, egyéb területeken további dolgozók beléptetésére nem biztosít büdzsét.

A belső tájékoztatás szerint a létszámstop várhatóan pár hónapig eltart majd, de kedvezőtlen körülmények esetén akár a jelenlegi üzleti év végéig is érvényben maradhat, az Apple esetében ez 2023 szeptemberét jelenti. Elbocsátásokról nem esett szó, egy forrás szerint a vállalat a mostani felvételi stopot is szerette volna fű alatt tartani, nehogy az negatívan befolyásolja a részvényárfolyamát.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.