időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Ne dobja ki régi telefonját: meghökkentő pénzt érhet!

Forrás: FEOL.HU
2022.11.02. 17:14 2022.11.02. 17:56
Ne dobja ki régi telefonját: meghökkentő pénzt érhet!

A szekrényfiók alján heverő veterán mobilért néha elképesztő árat fizetnek a gyűjtők.

Jól járt, aki anno nem hajította a szemetesbe 35 mm-es fényképezőgépét, bakelit lemezjátszóját, mert manapság csinos összegeket fizetnek érte. Hasonlóképpen antik darabként értékesíthető számos öreg telefon is - olvasható a Fejér megyei hírportál, a FEOL cikkében.

Egy bontatlan első kiadású iPhone a közelmúltban több mint 39 000 dollárért (16 millió forintért) kelt el! Ha nem is ennyire, de számos régi darab szintén alaposan megnyitja a gyűjtők pénztárcáját.

Csinos áron kelnek el a régi Motorolák, Nokiák és még egy HTC telefon is sokat érhet. Az eBay-en néztek körül, mennyire érdemes átnézni a szekrény alját: az alábbi készülékek bármelyikével komoly pénzeket lehet keresni.

Nokia 7280

 

Ez a különleges darab az elkötelezett rajongók és gyűjtők kedvence. Jó tudni, hogy egy ilyet átlagosan 250 dollárért árusítanak az eBay-en.

Motorola International 3200

 

Mintha egy retro filmet látnánk: a Motorola International 3200 a retro téglatelefonok aranykorának terméke. Ez volt az első digitális mobil: 1992-ben adták ki.

Átlagosan 250 dollárt ér az interneten.

Motorola MicroTAC 9800X

 

A MicroTAC már szinte modern, valóságos flip telefon, ikonikus antennával.

A mostani keresés szerint 260 dollárt fizetnek annak, aki hajlandó megválni tőle.

A teljes cikk ide kattintva olvasható tovább.

Fotók forrása: FEOL

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.