Problémák adódhatnak a főverzióra való átállás után

Szaggathatnak a játékok az új Windows 11 miatt.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 12. 9:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft újabb problémát erősített meg a Windows 11 idei főverziójában, a 2022 Update (22H2) nevű kiadás telepítését követően jelentősen csökkenhet egyes játékok teljesítménye. A jelenség a tisztán telepített, továbbá a Windows Update segítségével az idei főverzióra frissített PC-ken is előjöhet – olvasható az Origo cikkében.

A hiba nem érint minden játékot, csak azok esetében tapasztalható a vártnál alacsonyabb képkockasebesség és szaggatás, amelyek a Windowsban lévő hiba miatt véletlenül aktiválják a GPU teljesítményének profilozására kitalált, csak fejlesztők általi használatra szánt funkciókat.

A probléma által érintett gamereknek azt javasolja a Microsoft, hogy a hibajelenséget megoldó javítás megérkezéséig próbálják meg a legújabb verzióra frissíteni a játékaikat, a grafikus meghajtójukat, továbbá a játékokkal kapcsolatos egyéb alkalmazásaikat.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.