Helikopterrel kellett lehozni egy részeg turistát az Alpokról

Helikopterrel kellett lehozni egy részeg turistát az osztrák Alpok egy csúcsáról a hétvégén.

Forrás: MTI2020. 09. 07. 15:07
null
Kals am Grossglockner, 2018. február 27. Hegyimentõ-helikopter az osztrák Alpok Magas-Tauern hegyvonulata felett, Kals am Grossglockner kelet-tiroli falu közelében 2018. február 27-én. (MTI/EPA/Lisi Niesner) Fotó: LISI NIESNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 25 éves német turista szombaton egyedül mászott fel a tiroli Zillertali-Alpok egy több mint 3000 méteres csúcsára, az Olpererre, majd betért az Olpererhütte nevű hegyi fogadóba. Ott több alkoholos italt is elfogyasztott.

A fogadó tulajdonosa este 18.45 körül hívott segítséget. Elmondása szerint a férfi agresszíven viselkedett a többi vendéggel, ezért ki kellett utasítania a hüttéből. Mivel egyedül már nem tudott leereszkedni, a jelzett turistaút közelében lefeküdt.

A rendőrség helikoptere vitte le a völgybe. A mentésben az alpesi rendőrségen kívül a ginzlingi hegyi mentők is részt vettek. A turistát a helyi hatóság vonja felelősségre szabálysértés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.