Babyboom a hegyi gorilláknál az ugandai nemzeti parkban

Csak az elmúlt hat hétben 5 gorillabébi jött világra, az év eleje óta pedig összesen hét kis gorilla született, miközben tavaly mindössze három.

Forrás: MW2020. 09. 07. 9:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiugróan sok hegyi gorilla született az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban – jelentette be szerdán az Ugandai Vadvédelmi Hatóság (UWA).

Csak az elmúlt hat hétben 5 gorillabébi jött világra, az év eleje óta pedig összesen hét kisgorilla született, miközben tavaly az év egészében mindössze három gorilla jött világra – közölte a hatóság, amely babyboomnak nyilvánította a váratlan szaporulatot.

„Ilyesmi rendkívül szokatlan, ez egy hihetetlen áldás” – lelkendezett a vadvédelmi hatóság szóvivője, Bashir Hangi, aki nem tudott magyarázatot adni a kiugró szaporulatra. A gorillabébiket akkor fedezték fel, amikor bejárták a gorillák lakta helyeket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az újranyitásra a koronavírus-járvány után.

A világon mintegy 1000 hegyi gorilla él, közülük 400 az Uganda délnyugati részén, a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos vidéken fekvő, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő nemzeti parkban, amely sűrű, „áthatolhatatlan” esőerdejéről kapta a nevét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.