Elpusztult 56 évesen Észak-Amerika kedvenc elefántja

A Tyranza nevű nőstény elefánt 56 évet ért meg – közölte a hétvégén a tennessee-i Memphis Állatkert.

Forrás: MW2020. 09. 07. 13:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idős állatot pénteken kellett elaltatni, miután erősen leromlott az egészségi állapota. Tyranza az állatkert szerint a legidősebb példány volt az Észak-Amerikában élő afrikai elefántok közül.

A Tynak becézett elefánt 1964-ben született, és először a Ringling Brothers cirkuszban dolgozott, majd 1977-ben, 12 évesen került a Memphis Állatkertbe.

Gondozói szerint a közönség nagyon szerette. Jó természete volt, gyakran vakargatta az agyarával a szomszédos karámban élő orrszarvúak hátát.

Szerette a görögdinnyét, a banánt és a zselés cukrot.

„Ty többet tanított a tisztességről és a bizalomról, mint bárki, akivel valaha találkoztam ”- emlékezett rá Houston Winbigler, az állatkert volt munkatársa, aki majdnem négy évtizedig gondozta Tyranzát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.