Szombaton immár negyedik esztendeje elevenítik fel a régi, hagyományos, falusi disznóvágás hangulatát a böllérversenyen a Baranya megyei Siklóson – tudatta Földesi Krisztina, a IV. Tenkesalja Böllérverseny munkatársa.
Mint elmondta, a szervezők és a versenyzők igyekeznek igazi falusi disznótoros hangulatot varázsolni a látogatóknak, akik egész nap friss disznótoros ételeket kóstolhatnak. A reggel fél nyolckor, „fogópálinkával” induló disznóölés után délre készülnek el az ételek, amelyekből mindenki ízelítőt kaphat.
Röviddel a nevezési határidő lejártáig nyolc csapat indulása volt bizonyos. A tízfős társaságok a disznóvágáshoz és a főzéshez szükséges minden eszközt és az alapanyagot, azaz az állatot is maguk hozzák a helyszínre, a siklósi Tenkes Kapitánya Lovastanyára.
Az alapanyagok feldolgozása és a sütés-főzés után a kora délelőtti órákban négy kategóriában értékelik az elkészült étkeket, így a kolbász, a hurka, egy káposztás étel és egy leves után gyűjthetnek minél több pontot a versenyzők. A zsűrit a TV Paprika vezető séfje, Bede Róbert vezeti majd.
A szakmai programon túl az érdeklődőket a folyamatos lacikonyha és a söntés kínálata mellett színes programokkal igyekeznek szórakoztatni. A rendezvényen rekordkísérletre is vállalkoznak, hiszen egy 400 méteres kolbász elkészítésével új magyar csúcsot szeretnének felállítani – tette hozzá Földesi Krisztina.
Csúcsra törnének a kolbásszal
Színes programokkal tarkított böllérverseny lesz szombaton a Baranya megyei Siklóson.
2012. 01. 13. 15:50
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!