Ez lesz az Oscar Farinetti olasz vállalkozó által 2007-ben alapított étterem- és üzletlánc eddigi legnagyobb gasztrocentruma a torinói, a milánói, a New York-i és a tokiói üzletek után – írta az olasz sajtó. A római Eataly az Ostiense vasútállomás egy többszintes szárnyát foglalja el, amely az 1990-es labdarúgó-világbajnokságra épült, és azóta üresen állt.
Tizenhétezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínáló étteremtől az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezenkívül gasztroüzletek és kongresszusi központ is helyet kapott az Eataly római központjában.
A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai lesz a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig. „Az Eataly üzletei közül a torinói a harmónia jegyében született, a genovai a bátorságot, a New York-i a kétséget fejezi ki. A római Eataly a szépséget akarja jelképezni. A szépséget akarjuk eladni, és az étel Itália egyik legnagyobb szépsége” – mondta Farinetti.
A tízmillió eurós beruházás kétszázötven azonnali munkahelyet teremtett, és évi ötvenmillió eurós forgalommal kecsegtet. A hazájában korábban háztartásigép-kereskedőként ismert Farinetti szerint sikere titka a „becsületesség és az agyafúrtság”.
Mindent hazai élelmiszerből készítenek
Az olasz gasztronómia új keletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában.
2012. 06. 18. 13:08
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!