Mindent hazai élelmiszerből készítenek

Az olasz gasztronómia új keletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában.

BL
2012. 06. 18. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez lesz az Oscar Farinetti olasz vállalkozó által 2007-ben alapított étterem- és üzletlánc eddigi legnagyobb gasztrocentruma a torinói, a milánói, a New York-i és a tokiói üzletek után – írta az olasz sajtó. A római Eataly az Ostiense vasútállomás egy többszintes szárnyát foglalja el, amely az 1990-es labdarúgó-világbajnokságra épült, és azóta üresen állt.

Tizenhétezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínáló étteremtől az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezenkívül gasztroüzletek és kongresszusi központ is helyet kapott az Eataly római központjában.

A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai lesz a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig. „Az Eataly üzletei közül a torinói a harmónia jegyében született, a genovai a bátorságot, a New York-i a kétséget fejezi ki. A római Eataly a szépséget akarja jelképezni. A szépséget akarjuk eladni, és az étel Itália egyik legnagyobb szépsége” – mondta Farinetti.

A tízmillió eurós beruházás kétszázötven azonnali munkahelyet teremtett, és évi ötvenmillió eurós forgalommal kecsegtet. A hazájában korábban háztartásigép-kereskedőként ismert Farinetti szerint sikere titka a „becsületesség és az agyafúrtság”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.