Csökkentenék az indiai turisták számát a Tadzs Mahalnál

Eddig 160 forintnyi rúpiáért mehettek be, most korlátozzák a számukat. Aki kifizeti a 4000 forintos külföldi jegyet, szívesen látják.

MN
2018. 01. 03. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1631 és 1648 között épült monumentális mauzóleumot naponta 10-15 ezer turista látogatja, de hétvégenként számuk elérheti a 70 ezret is, mivel Indiában is egyre többen engedhetik meg maguknak a belföldi turistáskodást.

A tömegek biztonságáért és a műemlék állapotáért aggódó hatóságok szerdán bejelentették, hogy a jövőben egy nap legfeljebb 40 ezer embernek engedik meg a belépést az UNESCO világörökségi listáján szerepelő síremlék területére. A korlátozás nem vonatkozik az 1000 rúpia (4050 forint) belépődíjat fizető külföldiekre, csak a 40 rúpiáért (160 forint) beengedett hazai állampolgárokra. Ám ők is bemehetnek, ha megfizetik a külföldiektől beszedett magasabb belépődíjat.

A hivatalos adatok szerint 2016-ban 6,5 millió ember kereste fel a „szerelem emlékművét\", amelyet gyermekszülésben elhunyt imádott felesége, Mumtáz Mahal emlékére emeltetett Sáh Dzsahán mogul sah. A napi látogatószám 10 ezer és 15 ezer között van, hétvégén azonban 70 ezerig is felkúszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.