A járvány hatása: konditerem a lakásban

Szárnyal a fitneszeszközök kereskedelme, no meg hódít a hulahopp Ausztriában, ugyanakkor – főleg a téli sportokkal foglalkozó üzletek körében – a kiskereskedők hatalmas veszteségeket szenvednek el – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 02. 25. 10:21
null
Nagymértékben megnőtt az otthoni edzőeszközök iránti kereslekt az elmúlt évben Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senkit sem érhet váratlanul a hír, amelyről az osztrák krone.at számolt be, miszerint a fitneszeszközök népszerűsége sosem látott magasságokba emelkedett a koronavírus-járvány kitörése óta Ausztriában. A konditerem bezárások után a szomszédban és Németországban is viszonylag hamar bezárták, ezért aztán a mozogni vágyóknak rövid idő alatt fel kellett találniuk magukat.

Németországban különösen a szobai kerékpározáshoz szükséges görgők, továbbá a súlyzók és a futópadok fogynak korábban nem tapasztalt mennyiségben,

míg Ausztriában az ergométerek és sportszőnyegek lettek népszerűek, míg például a súlyzók iránt is 24-szeresére nőtt az igény. A pandémia megjelenése előtt azért az ergométerek vagy súlyemelő kondigépek nem képezték a német háztartások alapfelszereltségének részét, ám a magánháztartások negyede újított be valamilyen eszközt 2020 eleje óta – különösen az egyedülállók és a gyermek nélküli párok választottak sporteszközt.

Nagymértékben megnőtt az otthoni edzőeszközök iránti kereslet az elmúlt évben
Fotó: PEXELS

Az igény nyomán persze a fitneszeszközöknek nemcsak az eladása, hanem az ára is emelkedett. Még az első lezárások idején, tavasszal drágultak valamelyest, aztán az újabb korlátozások idején ismét emeltek egy kicsit a kereskedők, a németeknél decemberben például az előző évhez képest 13 százalékkal kellett értük többet fizetni. A kereskedők jól jártak, ám kérdés, mi lesz a konditerem-tulajdonosokkal és -üzemeltetőkkel, mert ha az emberek rájönnek, hogy otthon is jól tudnak sportolni, akár a korábbiakhoz képest csökkenhet a nyitás után az edzőterembe visszatérők száma.

A régi, jól bevált hulahoppkarika is egyre népszerűbb lett világjárvány alatt,

ráadásul ez az egyik legkönnyebb és legszórakoztatóbb mozgásformák egyike, amely egyébként kellően hatékony is. Ahogyan azzal korábban már a CsupaSport is foglalkozott, a hulahoppkarika áldásos hatásait a csípőn, a derékon és az egyre feszesebb hason mérhetjük le. Nem mellékesen szórakoztató néhány perces kikapcsolódás is lehet a home office-ban.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Hogyan eddzünk térdműtét után?

Gyakran felvetődik, vajon térdsérülést követően mikor és hogyan kezdhetjük újra a konditermi edzéseket. Ha más izomcsoportra figyelünk, a gyógyulás jóval hamarabb bekövetkezik – olvasható a CsupaSport cikkében.

Hallottak már a hiányzó csempe szindrómáról? A jelenség lényege, hogy azonnal észrevesszük, ha egy csempe hiányzik a falból, azzal viszont kevésbé törődünk, hogy a többi a helyén van. Másképpen fogalmazva, sokan csak azzal foglalkoznak, mi hiányzik az életükből, ahelyett, hogy azt néznék, mi mindent értek már el. Emiatt aztán folytonos elégedetlenségben és szomorúságban élik életüket.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.