Szépségápolás almaecettel: Ettől fiatalodik a bőr

A legelszántabb diétázók bizonyosan találkoztak már az almaecettel, hiszen nagyon sokat segíthet a zsírpárnák olvasztásában. De nemcsak belül hasznos, hanem kívül is.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 02. 08. 11:10
null
A kép illusztráció. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

MITŐL CSODASZER AZ ALMAECET?

Az almáról régóta tudjuk, hogy nagyon hasznos gyümölcs. A belőle készült almaecettel sokoldalúan segíthetjük az egészséges táplálkozást, a népi gyógyászatban is régóta használják. Egy evőkanál ecetet tegyél egy pohár vízbe, és reggeli és vacsora előtt idd meg. Savanykás ugyan, de meg lehet inni. Serkenti az emésztést, csökkenti a vérzsírokat, szinte kimossa az erekből a lerakódásokat, és feszessé, üdévé varázsolja a bőrt – írja a diétaésfitnesz.hu.

Kúraszerű alkalmazásánál csökken a fáradékonyság, a rosszkedv, fokozódik a szellemi frissesség és javulhat a memória is.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

A népi gyógyászat úgy tartja, az almaecet fogyasztása csökkenti a magas vérnyomást, elmúlik a szédülés, javul a vérkeringés, és ellenállóbbá válik a szervezet a megfázásokkal szemben. Hasznos lehet továbbá álmatlanság, köhögés, égési sebek, légúti megbetegedések, homloküreggyulladás, szénanátha és izomgörcs esetén is.

Ami még fontos: csökkenti az idő előtti öregedés tüneteit. Ennél több pedig nem is kell. Illetve igen, hiszen nemcsak belül hat jótékonyan, hanem a házi kozmetikában is nagy segítségedre lehet.

TESTÁPOLÁS ALMAECETTEL

Keverj össze 3 evőkanál almaecetet 1 liter vízzel, majd fürdés után jó alaposan dörzsöld át vele a testet. Használhatsz frottír mosdókesztyűt is. Hetente egyszer érdemes elvégezni, javítja a vérkeringést, frissítő hatással van a bőrre.

ALMAECET A HAJRA

Ha igazán ragyogó, fényes hajat szeretnél, akkor almaecetes vízzel öblítsd le a hajat. Fél liter langyos vízbe tegyél 4 evőkanál almaecetet, néhány csepp illóolajat (rozmaringot, levendulát), hogy az ecetszag ne legyen olyan markáns.

KÉZÁPOLÁS

Este, lefekvés előtt radírozd le a kezed barnacukor és méz keverékével. Majd keverj össze két evőkanál olívaolajat egy evőkanál mézzel és két evőkanál almaecettel. Kend rá a kezedre és éjszakára húzz fel vékony kesztyűt, ha van, ha nincs, akkor hagyd beszívódni. Reggelre a bőr puha, sima és bársonyos lesz.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben már írtunk az almaecet jótékony hatásairól. Olvassa el ezeket is!

Így segíti a diétát az almaecet fogyasztása. Befolyásolja az emésztést, elnyújtja az ételek felszívódást, így nem emeli meg a vércukorszintet.

Milyen csodás hatásokkal bír az almaecet az egészségünkre? Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít ez a pár száz forintos ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű.

Így fogyhatunk az almaecet segítségével. Amellett, hogy alapvető élelmiszer, fogyasztása a szervezetre is jótékony hatással van.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.