Az önbizalmat nem adják könnyen, de igenis fejleszthető

Az önbizalom igenis nagyon fontos szerepet játszik az életünk minden területén. Aki erőteljesen híján van ennek, az bizony nehezen boldogul, lehetnek akármilyen jó képességei. A legtöbben azt gondolják, önbizalom vagy van, vagy nincs. Vagy csak annak van, aki szép vagy okos, és nekünk is muszáj ilyen tulajdonságokra szert tenni, ha magabiztosak akarunk lenni. Ám az önbizalom igenis fejleszthető mindezektől függetlenül – írja a Life magazin.

Forrás: life.hu - mediaworks2021. 04. 17. 15:19
null
Nemcsak a szép külső adhat magabiztosságot (A képen a Louis Vuitton francia divatház 2021-es tavaszi-nyári kollekcióját mutatják be a párizsi divathéten a felújított La Samaritaine nevû áruházban 2020. október 6-án) Fotó: Christophe Petit Tesson Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos lépésektől vagy vágyak beteljesülésétől az életben nem más tart minket vissza, mint az önbizalomhiány. Legyen szó akár karrierről vagy magánéletről, akinek van önbizalma, az sokkal sikeresebb lesz. Persze az önbizalmat nem adják könnyen, de a jó hír, hogy apró lépésekkel fejleszthető. Íme néhány tanács, amit érdemes alkalmaznia, ha nem hisz eléggé magában.

Ne hibáztassa magát!

Tudatosítania kell magában, hogy senki sem tökéletes, és mindenki követ el hibákat. Ha állandóan ostorozza magát, ha valami nem sikerült, szépen lassan még jobban leépül az önbizalma, és már nem is mer semmibe sem belevágni. Sajnos az emberek gyakran kritizálják a másikat, legalább ön legyen megértő és elfogadó saját magával szemben. Bocsássa meg a hibákat, és adjon magának tiszta lapot, hiszen ez csakis az ön döntése.

Legyen tisztában az erősségeivel!

Közhelynek hangozhat, hogy készítsen listát a pozitív tulajdonságairól, de higgye el, ez nagyon hasznos tud lenni! Az emberek nagy része elbagatelizálja ezt a kérdést. Ám ha időt szánunk rá, és alaposan átgondoljuk, mik is az erősségeink, ráadásul látjuk ezeket leírva, jobban tudatosul bennünk. Talán meg is lepődhetünk, ha összeszedtük, hogy tulajdonképpen mennyi hasznos képességnek vagyunk a birtokában, és ha erre naponta emlékeztetjük magunkat, elkezdünk másként tekinteni önmagunkra.

Legyenek céljai!

Tűzzön ki célokat maga elé! Ezek először ne lehetetlen küldetések legyenek, hanem apró célkitűzések, melyeket jó eséllyel meg tud valósítani egy kis tartással. Ha sikerült, jó érzéssel fogja eltölteni, büszke lesz magára, hogy elérte. Így majd bátrabban vághat bele nagyobb dolgok megvalósításába.

Próbáljon ki olyan dolgokat, amitől fél!

Ha legyőzi néhány nagyobb félelmét, egy idő után úgy érzi, szinte bármire képes lehet. Arról nem is beszélve, hogy ezek a dolgok már nem fogják akadályozni a jövőben, mert már természetesek lesznek.

Nemcsak a szép külső adhat magabiztosságot (A képen a Louis Vuitton francia divatház 2021-es tavaszi-nyári kollekcióját mutatják be a párizsi divathéten a felújított La Samaritaine nevû áruházban 2020. október 6-án)
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Ha például problémát okoz, hogy idegenekkel ismerkedjen, akkor menjen el egy házibuliba ahol alig ismer valakit, és próbáljon meg nyitni mások felé.

Utazzon egyedül!

Fogja a bőröndjét, és utazzon el egyedül valahová pár napra, akár egy hétre. Ott számos olyan helyzettel találkozhat majd, amit önnek kell egyedül megoldania. Rá fog döbbenni, mi mindenre képes, és igenis helyt tud állni különböző helyzetekben csak magára hagyatkozva.

Sokat segíthet a sport

Talán nem is gondolná, hogy a rendszeres sporttal mennyire sokat fejleszthet az önbizalmán. Egyrészt ebben is találhat apró célokat, amiről már tudjuk, hogy nagyban hozzájárul a magabiztossághoz. Másrészt a mozgás kiváló stresszlevezető, így segít abban, hogy bizonyos helyzeteket sokkal nyugodtabban kezeljen, ne görcsöljön rá dolgokra, amelyekre nem kellene. Érezhetően javul majd tőle a közérzete is, több energiája lesz. Tehát egy jóval kiegyensúlyozottabb emberré válhat általa. Ezeknek hála pedig biztosan érezhetően könnyebben boldogul majd az élet több területén is, így megnő az önbizalma is.

Az önbizalmat segítő eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ezért fontos a nőknek a súlyzós edzés

Nőként sokan tartanak a súlyzós edzéstől, pedig nélküle nincs szép alak, feszes, tónusos izomzat. Nézzük, miért érdemes beiktatni a rendszeres súlyzózást akáraz edzőtermi, akár az otthoni edzéstervbe! Bartha-Darabos Ivett minősített IFBBszakedző, mozgásfejlesztő tréner írása következik.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.