Nem lenne nagy baj, ha igaz lenne a háromórás diéta, de gyanús, hogy túl szépen hangzik... Egy Kaliforniában élő fitneszújságíró, Jorge Cruise azt állítja, hogy a fogyás nem a kalóriák számlálásán vagy a zsírmentes élelmiszerek fogyasztásán, hanem kizárólag a helyes időzítésen múlik. Szerinte a szervezet bioritmusának megfelelően, háromóránként kell enni, hogy optimálisan működjön az anyagcsere – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.
A DIÉTA LÉNYEGE
Reggel, a felkelést követő egy órán belül kell először enni, utána pedig háromóránként, de az fontos, hogy három órával a lefekvés előtt már ne legyen étkezés. A fitneszguru szerint – szinte – mindent lehet enni, viszont a mennyiségekre figyelni kell. Hatásosabb azért, ha elhagyjuk a csokit, a sütit, az üdítőt.

Főétkezéskor zsiradékot, fehérjét és szénhidrátot is kell fogyasztani. A legjobb, ha sovány húst; főleg csirkét, halat, tojást, csökkentett zsírtartalmú tejtermékeket, teljes kiőrlésű gabonákat, olajos magokat, sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk, zsiradékból hidegen sajtolt olajokat használunk, és kerüljük a transzzsírokat, valamint a bő olajban, zsírban sütést.
Étkezésenként 400 kalória vihető a szervezetbe, de az egyensúly megtartása a legfontosabb, ha a reggelink és a tízóraink kisebb mennyiségű volt, növelhetjük az ebéd adagját. Cruise tanácsai szerint a főétkezések közé kisebb, 100 kalóriás étkezéseket kell beilleszteni, természetesen tartva a háromórás időzítési szabályt. Arra is figyelni kell, hogy a napi bevitel ne haladja meg az 1450 kalóriát.
A fitneszújságíró szerint a reggeli a legfontosabb étkezés, ezzel lehet pótolni az éjszakai méregtelenítéshez felhasznált energiát. Azt ajánlja, az ebédet osszuk két kisebb adagra, így egyrészt nem leszünk eltelve, a maradékot pedig félre tudjuk tenni a – három óra múlva – következő étkezésre. Az uzsonna így – Cruise szerint – lehet akár édesség is, de azért jobb, ha túrókrémből, almából és pár szem dióból, kis sajtból vagy salátából áll, ahogy a tízórai is. Vacsoránál ügyelni kell, hogy ne terheljük túl a szervezetet. A közvetlenül lefekvés előtti étkezés energiatartalmát a szervezet hasznosítás helyett elraktározza.