Mit együnk reggelire sportolás előtt?

A jó reggeli elengedhetetlen egy edzés vagy verseny előtt. Ha nem eszünk, fáradtnak érezzük majd magunkat, és nem tudunk jól teljesíteni. Ám az sem mindegy, hogy mivel töltöd fel a szervezetünket

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 07. 20:04
null
A zabpehely, barna rizs, köles vagy a lenmag és az ezekből készített kásák mind biztosítják a megfelelő energiát Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik rendszeresen vesznek részt futóversenyen, jól tudják, hogy a próbatétel előtti vacsora és reggeli is nagyon fontos. A megfelelő étkezés kellő energiát ad a versenyhez vagy egy keményebb edzéshez is. Nézzük, milyen ételeket, italokat ajánlatos reggelire fogyasztani.

Italok

A reggeli előtt igyunk meg 2.5 dl vizet, hogy pótoljuk az alvás közben kimaradt hidratálást. Ha 2.5 dl alacsony zsírtartalmú tejet iszunk reggel, akkor fehérjét és szénhidrátot is viszünk a szervezetünkbe. A reggeli után ihatunk sportitalokat, amelyek energiát adnak. Arra ügyeljünk, hogy a sportesemény kezdete előtt 30 perccel már ne fogyasszunk nagy mennyiségű folyadékot, mert megterhelheti a gyomrunkat.

Teljes kiőrlésű gabonafélék

Sportolás előtt néhány órával a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása remek megoldás arra, hogy a testünk kellő „üzemanyaghoz” jusson. A zabpehely, barna rizs, köles vagy a lenmag és az ezekből készített kásák mind biztosítják a megfelelő energiát.

A zabpehely, barna rizs, köles vagy a lenmag és az ezekből készített kásák mind biztosítják a megfelelő energiát
Fotó: PEXELS

Az ezekből nyert szénhidrát és rost fokozatosan szívódik fel. Ha hidegen esszük a gabonaféléket, akkor alacsony zsírtartalmú tejet vagy joghurtot keverhetünk hozzá.

Gyümölcs

Sokan vannak úgy, hogy nincs étvágyuk reggel, ám egy versenyre, edzésre nem lehet üres hassal menni. Jó megoldás lehet ilyenkor egy gyümölcssaláta vagy smoothie elfogyasztása. A gyümölcsök nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak. A banán az egyik legjobb választás ilyenkor, pláne, ha egy kis túrót vagy joghurtot is eszünk hozzá.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Eper és joghurt az egyik legkiválóbb diétás nyerő páros

Eljött a nagy pillanat, most érdemes fogyókúrába kezdenünk! Érik az eper, a legegészségesebb hazai gyümölcs, mely valóságos zsírégető csoda.

Az eper nem csak finom, de amellett az egyik legjobb diétás gyümölcs is, 10 dkg mindössze 35 kalóriát tartalmaz. Bátran eheti naponta akár többször is. Hatása fokozható, ha joghurt is kerül hozzá, mert így a diétának része lesz számos jótékony tejbaktérium is – ezek segítik megőrizni bélflórája egyensúlyát, és erősítik immunrendszert is. Ezzel a kúrával, akár a Candida gombától is megszabadulhat.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.