Bomba ötletek nyárra: így lesz egészséges és dús a haj

Mire nyaralni megy, legyen egészségesebb a haja! Mutatjuk az ötleteket!

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 06. 17. 11:50
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány dologra kell odafigyelni, és akár pár hónap alatt dúsabbá, szebbé varázsolható a hajkorona – olvasható az ígéret a Diétaésfitnesz.hu cikkében. Az alábbiakból kiderül, hogyan lesz egészséges és dús a haj.

1. VÁLTOZTASSON AZ ÉTRENDEN!

A haj is dúsabb, ha egészséges tápanyagot kap, így érdemes vitaminokban, fehérjében, vasban gazdag ételeket fogyasztani. Ha diétázik, akkor is figyeljen oda a bevitt étel minőségére és tartalmára! Fogyasszon minél több diót, halat!

Fotó: Pexels

2. NE MOSSON HAJAT MINDENNAP!

A túl gyakori hajmosás megfosztja a hajat a természetes fényétől. Ha naponta szükséges mosni, akkor viszont ne használjunk, csak minden második nap sampont, balzsamot alkalmazzunk inkább a folyadékpótlás érdekében.

3. MASSZÍROZZUK A FEJBŐRT RENDSZERESEN!

Lefekvés előtt masszírozzuk át a hajtöveket. Nagyon kellemes érzés, és serkenti a vérkeringést, segítve a hajat a növekedésben.

4. FIGYELJEN ODA A TÚLZOTT IGÉNYBEVÉTELRE!

Nem kell minden egyes hajmosás után feltétlenül hajszárítót, hajvasalót használni. Hajtöredezéshez és ritkuláshoz vezethet. Engedjük, hogy időnként természetesen száradjon meg a hajunk.

5. VEGYE FIGYELEMBE A HORMONVÁLTOZÁST!

Amennyiben hormonszintváltozás bármely szakaszában vagyunk – például állapotosság után vagy menopauza idején –, ez oka lehet az esetleges hajhullásnak. Tehát ha ismerjük az okot, könnyebben is tudjuk kezelni. Érdemes ilyenkor szakemberrel is beszélni, mert nagy eséllyel még visszanyerhető valamennyi a hajkoronából.

6. FIGYELJEN A LÉGZÉSRE!

A túlhajszolt mindennapok, a feszültséggel teli élet a hajra is hatással van. A szervezet egészséges egyensúlyához hozzátartozik, és nagyon fontos a helyes légzés. Ezért mindennap legyen öt-tíz percünk magunkra, amikor félretesszük a mobiltelefont, és csak befelé figyelünk. Lélegezzünk mélyeket, és figyeljük meg, hogy a belégzés és a kilégzés is nagyjából ugyanolyan hosszú legyen.

7. HIDRATÁLJA A HAJTINCSEIT

Érdemes hathetente a haj végét levágatni, rendszeresen megszabadulni a töredezett végektől. Hajformázásnál pedig használjunk olyan krémes hajformázó terméket, amely meggátolja a kiszáradást!

Az eredeti cikk arról, hogy hogyan lesz egészséges és dús a haj, elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Korábbi cikkünkben abban segítettünk, hogy mit tehetünk, ha sokáig meg akarjuk tartani bőrünk nyári szépségét. Sok más egyéb mellett fontos, hogy napozás után is ápoljuk. Mutatjuk hogyan: Így lesz hosszan tartóan gyönyörű a barna bőr.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.