időjárás 2°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

Így lesz hosszantartóan gyönyörű a barna bőr

Forrás: Diéta és Fitnesz
2021.06.13. 16:26
Így lesz hosszantartóan gyönyörű a barna bőr

Ha meg akarjuk tartani bőrünk nyáron megszerzett szépségét, különösen fontos, hogy napozás után is mindig tetőtől talpig ápoljuk.

A nyári alapos bőrápolás azért is fontos, mert nyáron a bőrünket kiszárítja a meleg, a nap, a vizek, tó vagy klóros medence vize. Strandolás után mindenképpen gondoskodjunk a barna bőr megfelelő hidratálásáról – olvasható a figyelmeztetés a diétaésfitnesz.hu cikkében.

Tévedés azt hinni, hogy a zsíros bőrnek nincs szüksége hidratálásra, hiszen ugyanúgy „szomjazik”, mint a száraz vagy normál bőr.

Napozás után hűsítő, nyugtató, hidratáló krémeket használjunk! Tökéletes megoldás erre a különféle illatban kapható testsorbet-k, amelyek aloe verát is tartalmaznak. Sorbet-ek intenzíven hidratálják az igénybevett bőrt, az aloe vera nem csak hidratál, nyugtat is, jólesően hűsíti a felforrósodott bőrt. Így szomjas bőrünk puha, bársonyos tapintású lesz.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A HOSSZAN BARNA BŐR TITKA

Ha sokáig meg akarjuk őrizni barnaságunkat is, használjunk kakaóvajas termékeket. Ez az anyag segít benntartani a nedvességet és növelni bőrünk rugalmasságát is. Így pl. terhességi csíkok megelőzésére is kiváló.

MINDEN BŐRNEK MÁSRA VAN SZÜKSÉGE

A száraz vagy normál bőrűeknek nagyon hatásos a természetes búzacsíra olajban gazdag E-vitaminos arckrém, ami erős antioxidáns tartalma révén nem csak hidratálja, visszatáplálja, hanem védi is az arcbőrünket a környezeti hatásoktól.

A zsírosabb vagy kombinált bőrre a sea weed (tengeri hínáros) arckrém javasolt. Ennek a tengeri hínárnak bizonyos alkotórésze fantasztikusan jól hidratál, valamint ahol szükséges és ahol zsíros a bőr, ott az olaj gömböcskéket szétrobbantja, így mattít is.

Az öregedő bőrre nagyon hatásos a C-vitamin tartalmú krémek, szérumok használata javasolt, ami élettel telivé, energizálttá teszi arcunkat.

A FOLYÉKONY ARANY MINDENKINEK KÖTELEZŐ

Az argánolajat nem véletlenül nevezik folyékony aranynak. Ez a leghatékonyabb ápolószer a bőr korai öregedésének és megereszkedésének elkerülésére. Még ekcémás, pikkelysömörös bőrre is használható. Halványítja a pigmentfoltokat, élénkíti a sejtműködést, ha pedig a hajra használjuk, gyorsan megszünteti a töredezést és a hajhullást.

A lábról és a kézről se felejtkezzünk meg!

Nyáron általában nyitott cipőkben járunk, így lábunk is könnyebben kiszárad. Ahogyan az arcunkat, testünket ápoljuk, lábunkat és kézfejünket is ugyan úgy szükséges ápolni. Lehet bármilyen szép az arc, ha a láb ápolatlan, száraz, repedezett, elég lehangoló tud lenni. Száraz sarkakra és könyökre nagyon hatásos az argánolajos balzsam. Lábápolásban az első számú kiváló alapanyag a borsmenta. Nem csak hűsíti, felfrissíti a lábakat, hanem fertőtlenít, szagtalanít is. Az idősebb vagy arra hajlamos embereknek májfoltok is kialakulhatnak a naptól igénybe vett kézfejen. Ilyen bőrre a fényvédős rózsaolajos kézkrém való illetve a nagyon száraz bőrűeknek a rózsaolajos kézvaj ajánlott. A rózsaolajnak ráadásul halványító hatása is van. Mandulaolajos kézkrémet és kézvajat azok használjanak, akik a körmüket is szeretnék ápolni, mivel az édesmandulajolaj nagyon jó hidratáló kéz és köröm ápoló is.