Amikor itt lehet az ideje, hogy keressen egy pszichológust

Az élet tele van kihívásokkal. Ezek nem mindegyike kellemes, sőt, akadnak olyan nehézségek is, amelyek annyira megterhelik a lelket - s ezáltal a testet is - hogy szinte lehetetlennek tűnik a továbblépés. Ilyen például egy szeretett személy elvesztése vagy egy élethelyzetbeli probléma miatt kialakult elsöprő szorongásérzet. Szakszerű segítséggel van, hogy jobb eséllyel lehet túljutni az igazán rázós helyzeteken – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 23. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a testünket karban tartjuk, ápoljuk, ugyanúgy a lelkünknek is szüksége van erre. Ahogy orvoshoz megyünk egy testi betegség tüneteivel, ugyanúgy kérhetjük pszichológus segítségét is lelki bajaink kezelésében. De milyen esetekben érdemes pszichológushoz fordulni?

A jelek

Bánat, túlhajtottság, depresszió, indulatok, féltékenység, kiábrándultság – ezek olyan érzelmi állapotok, amiket mindannyian átélünk, de idővel túltesszük magunkat rajta. A legtöbb ember élete során azonban legalább egyszer átél olyan helyzetet, amikor azt érzi, nincs eszköz a kezében a probléma megoldásához. Amikor ilyen mentális kihívásokat tapasztalunk, akkor ideje segítséget kérni. A heathline.com oldal pszichológus szakértői szerint, kérjen segítséget, ha:

  • olyan gondolatai támadnak, hogy bántaná magát
  • tartósan szomorú, aggódik, fél
  • gyakoriak érzelmi kitörései vagy hangulatváltozásai
  • drámai változásokat tapasztal étkezési vagy alvási szokásaiban
  • képtelen megbirkózni a napi kihívásokkal
  • kerüli az embereket, nem találja a helyét
  • megmagyarázhatatlan testi fájdalmakat észlel
  • mentálisan zavart

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.