A legjobb trükkök, hogy leszokjunk az édességekről

Az édesség iránti vágy kiváltó oka a cukor! Mint a nikotin, koffein és az alkohol, a cukor is könnyen vált ki függőséget, ezért nagyon fontos odafigyelni arra, hogy naponta mennyit viszünk be a szervezetünkbe.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 06. 01. 10:45
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túlzott cukorfogyasztás súlyos megbetegedésekhez vezethet (szív – és érrendszeri betegségek, elhízás, stb.), ezért fontos, hogy minél hamarabb változtassunk a megszokott étrenden és leszokjunk az édességekről – így szól a javaslat a diétaésfitnesz.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Az alábbi tippek betartása ebben fog segíteni:

  • Nagyon fontos a fokozatosság! Sokkal hosszantartóbb eredményt érhetsz el, ha az elfogyasztott édesség- és cukormennyiséget naponta csökkented. Nem kell hirtelen megvonnod magadtól, így lelkileg és testileg is kevésbé fog megviselni a változtatás.
  • Amennyiben nem szeretnéd teljesen megvonni magadtól a finomságokat, úgy tanácsos a főétel után, desszertként enni a süteményeket, csokikat. A szervezet ilyenkor sokkal jobban tolerálja a töményebb cukormennyiség felszívódását.
  • Csoki helyett szokj rá a gyümölcsevésre. Mindig legyen otthon friss gyümölcs és amikor rád jön az édesség utáni vágy, rágcsálj el inkább egy szelet almát. Hidd el, egy idő után sokkal jobban esik majd, mint a csoki!
  • A cukros italok a lehető legkárosabbak, ezeknek a kerülése hatalmas lépés az egészségesebb életvitel felé. Helyettesítsd ásványvízzel vagy cukrozatlan teával. Az otthoni, frissen facsart gyümölcslé önmagában fogyasztva, vagy egy kis ásványvízzel felöntve még sokkal finomabb is ezeknél a mesterséges löttyöknél.
  • A gyümölcsjoghurtok sajnos tele vannak cukorral, ezért helyettesítsd natúr joghurttal vagy kefirrel, amibe akár házi készítésű lekvárt is rakhatsz. Még így is sokkal kevesebb cukrot viszel be a szervezetedbe, mint egy pohár bolti gyümölcsjoghurttal.
  • Ételek, italok édesítésére használj mézet vagy természetes édesítőszereket. A méz értékes táplálék, mert számtalan hasznos anyag van benne: vitaminok, ásványi anyagok, illóolajok stb. Természetes édesítőszerként a stevia és a nyírfacukor a közkedvelt, a mesterséges édesítőszereket lehetőség szerint kerüld, ne terheld a szervezeted fölöslegesen.
  • Az eredeti cikk a tippekkel azért, hogy leszokjunk az édességekről, elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

    Korábbi cikkünkben is hasonló témában igyekeztünk segítséget nyújtani. Az irodában töltött napokon nehéz ellenállni pár finom falatnak, ami az ülőmunkával nem jó kombináció. A legjobb tippek a felesleges kalóriák elkerülésére.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.