Forró diétás finomságok bögrében – ezeket ki kell próbálnia!

Van jobb annál, amikor a hótól vagy a jéghideg levegőtől átfagyott ujjaink közé egy forró itallal teli bögrét szorítunk? Van.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 06. 18:06
Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs annál jobb, amikor belekortyolunk a forró italba, és az unalmas cukros-citromos tea helyett valami mennyei ízt érzünk – írja a diétaésfitnesz.hu.

1. EGY CSÉSZE ALMÁS PITE

  • 1 liter light almalé
  • 3 evőkanál diétás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • fél kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 1 deciliter brandy

Az idei nyár egyik slágerét, az almabort idézhetjük meg télen ezzel az ínyencséggel. Az elkészítése pofonegyszerű: forraljuk fel az almalevet, majd keverjük hozzá a fűszereket. Ha a brandyt kihagyjuk, a gyerekek is ihatják.

2. CITRUSOS FORRALT BOR

  • 2 üveg száraz vörösbor
  • 1 deciliter víz
  • 80 gramm diétás cukor
  • 1 narancs
  • 2 citrom
  • 3 rúd fahéj
  • 10-12 szegfűszeg

A téli C-vitaminpótlást is elősegíthetjük ezzel a szokatlan forralt borral, de fontos, hogy a gyümölccsel együtt soha ne forraljuk fel. Először a cukrot és a fűszereket keverjük a felforrósított vízhez, majd hagyjuk tíz percet állni. Ezután adjuk hozzá a bort, a hámozott narancsot és a citromokat. Fedjük le és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

3. CSALÁDI PUNCS

  • ½ l vörös szőlőlé
  • ½ l light almalé
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 csipet reszelt szerecsendió

Nemcsak szilveszterre, de farsangra és télapós gyerekzsúrra is pompás ital ez a 17. századból eredő angol koktél. Facsarjuk ki a citromot és a narancsot, főzzük össze a gyümölcslevekkel, a fűszerekkel és a citromhéjjal, majd szűrjük le. Hagyományosan mézzel édesítik, de kevésbé kalóriadús, ha Update cukrot használunk.

4. TÜZES ÉJSZAKÁK

  • 2 és fél bögre víz
  • fél bögre tej
  • 1 teáskanál kardamon
  • 3 szem fekete bors
  • 2 vékony szelet friss, hámozott gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 3 púpozott teáskanál szálas vagy 3 filter fekete tea

A kettesben töltött, meghitt estékre a legtökéletesebb ez az érzéki fekete tea tejjel és a kissé csípős fűszerezéssel. Forraljuk fel a vizet és a fűszereket, majd lassú tűzön hagyjuk még bugyogni 5-10 percig. Öntsük bele a tejet, forraljuk újra, majd adjuk hozzá a teát, és hagyjuk benne ázni pár percig. Édesítsük mértékkel.

5. KREOL BŰBÁJ

  • 1 csésze eszpresszó kávé
  • csipet szegfűszeg
  • csipet szerecsendió
  • fél rúd vanília frissen kapart magja
  • 2 teáskanál zsírszegény tejszínhab
  • csipet őrölt fahéj

Méltatlanul elhanyagoljuk a kávéból a fűszereket, pedig mennyire izgalmassá teszik az ízét! Keverjük az eszpresszóhoz őket, töltsük a tetejére a kis kávéval krémesre kevert tejszínhabot, szórjunk a tetejére egy csipetnyi fahéjat, és rögtön érezni fogjuk a különbséget.

6. CSOKIVARÁZS NEM CSAK GYEREKEKNEK

  • 2 deciliter sovány tej
  • 2 szegfűszeg
  • 4 kocka 70%-os olvasztott keserű csoki
  • 1 teáskanál diétás cukor
  • 1 rúd vanília
  • 5 teáskanál tejszín
  • csipet fahéj

Ez a mennyei nyalánkság bizonyítja, hogy a forró csokinak nem kell kalóriabombának lennie. Ha érdekli, hogyan érdemes elkészíteni, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.