Nincs annál jobb, amikor belekortyolunk a forró italba, és az unalmas cukros-citromos tea helyett valami mennyei ízt érzünk – írja a diétaésfitnesz.hu.
1. EGY CSÉSZE ALMÁS PITE
- 1 liter light almalé
- 3 evőkanál diétás cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 kávéskanál szegfűbors
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
- fél kávéskanál reszelt szerecsendió
- 1 deciliter brandy
Az idei nyár egyik slágerét, az almabort idézhetjük meg télen ezzel az ínyencséggel. Az elkészítése pofonegyszerű: forraljuk fel az almalevet, majd keverjük hozzá a fűszereket. Ha a brandyt kihagyjuk, a gyerekek is ihatják.
2. CITRUSOS FORRALT BOR
- 2 üveg száraz vörösbor
- 1 deciliter víz
- 80 gramm diétás cukor
- 1 narancs
- 2 citrom
- 3 rúd fahéj
- 10-12 szegfűszeg
A téli C-vitaminpótlást is elősegíthetjük ezzel a szokatlan forralt borral, de fontos, hogy a gyümölccsel együtt soha ne forraljuk fel. Először a cukrot és a fűszereket keverjük a felforrósított vízhez, majd hagyjuk tíz percet állni. Ezután adjuk hozzá a bort, a hámozott narancsot és a citromokat. Fedjük le és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
3. CSALÁDI PUNCS
- ½ l vörös szőlőlé
- ½ l light almalé
- 1 narancs
- 1 citrom
- fél citrom reszelt héja
- 1 rúd fahéj
- 4 szegfűszeg
- 1 csipet reszelt szerecsendió
Nemcsak szilveszterre, de farsangra és télapós gyerekzsúrra is pompás ital ez a 17. századból eredő angol koktél. Facsarjuk ki a citromot és a narancsot, főzzük össze a gyümölcslevekkel, a fűszerekkel és a citromhéjjal, majd szűrjük le. Hagyományosan mézzel édesítik, de kevésbé kalóriadús, ha Update cukrot használunk.