Forró diétás finomságok bögrében – ezeket ki kell próbálnia!

Van jobb annál, amikor a hótól vagy a jéghideg levegőtől átfagyott ujjaink közé egy forró itallal teli bögrét szorítunk? Van.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 06. 18:06
Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs annál jobb, amikor belekortyolunk a forró italba, és az unalmas cukros-citromos tea helyett valami mennyei ízt érzünk – írja a diétaésfitnesz.hu.

1. EGY CSÉSZE ALMÁS PITE

  • 1 liter light almalé
  • 3 evőkanál diétás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • fél kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 1 deciliter brandy

Az idei nyár egyik slágerét, az almabort idézhetjük meg télen ezzel az ínyencséggel. Az elkészítése pofonegyszerű: forraljuk fel az almalevet, majd keverjük hozzá a fűszereket. Ha a brandyt kihagyjuk, a gyerekek is ihatják.

2. CITRUSOS FORRALT BOR

  • 2 üveg száraz vörösbor
  • 1 deciliter víz
  • 80 gramm diétás cukor
  • 1 narancs
  • 2 citrom
  • 3 rúd fahéj
  • 10-12 szegfűszeg

A téli C-vitaminpótlást is elősegíthetjük ezzel a szokatlan forralt borral, de fontos, hogy a gyümölccsel együtt soha ne forraljuk fel. Először a cukrot és a fűszereket keverjük a felforrósított vízhez, majd hagyjuk tíz percet állni. Ezután adjuk hozzá a bort, a hámozott narancsot és a citromokat. Fedjük le és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

3. CSALÁDI PUNCS

  • ½ l vörös szőlőlé
  • ½ l light almalé
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 csipet reszelt szerecsendió

Nemcsak szilveszterre, de farsangra és télapós gyerekzsúrra is pompás ital ez a 17. századból eredő angol koktél. Facsarjuk ki a citromot és a narancsot, főzzük össze a gyümölcslevekkel, a fűszerekkel és a citromhéjjal, majd szűrjük le. Hagyományosan mézzel édesítik, de kevésbé kalóriadús, ha Update cukrot használunk.

4. TÜZES ÉJSZAKÁK

  • 2 és fél bögre víz
  • fél bögre tej
  • 1 teáskanál kardamon
  • 3 szem fekete bors
  • 2 vékony szelet friss, hámozott gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 3 púpozott teáskanál szálas vagy 3 filter fekete tea

A kettesben töltött, meghitt estékre a legtökéletesebb ez az érzéki fekete tea tejjel és a kissé csípős fűszerezéssel. Forraljuk fel a vizet és a fűszereket, majd lassú tűzön hagyjuk még bugyogni 5-10 percig. Öntsük bele a tejet, forraljuk újra, majd adjuk hozzá a teát, és hagyjuk benne ázni pár percig. Édesítsük mértékkel.

5. KREOL BŰBÁJ

  • 1 csésze eszpresszó kávé
  • csipet szegfűszeg
  • csipet szerecsendió
  • fél rúd vanília frissen kapart magja
  • 2 teáskanál zsírszegény tejszínhab
  • csipet őrölt fahéj

Méltatlanul elhanyagoljuk a kávéból a fűszereket, pedig mennyire izgalmassá teszik az ízét! Keverjük az eszpresszóhoz őket, töltsük a tetejére a kis kávéval krémesre kevert tejszínhabot, szórjunk a tetejére egy csipetnyi fahéjat, és rögtön érezni fogjuk a különbséget.

6. CSOKIVARÁZS NEM CSAK GYEREKEKNEK

  • 2 deciliter sovány tej
  • 2 szegfűszeg
  • 4 kocka 70%-os olvasztott keserű csoki
  • 1 teáskanál diétás cukor
  • 1 rúd vanília
  • 5 teáskanál tejszín
  • csipet fahéj

Ez a mennyei nyalánkság bizonyítja, hogy a forró csokinak nem kell kalóriabombának lennie. Ha érdekli, hogyan érdemes elkészíteni, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.