Ne hagyja megöregedni a bőrét – így maradhat mindenhol feszes!

Mozgással, egészséges táplálkozással és megfelelő ápolással még a nőies testrészek is megőrzik fiatalosságukat.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 01. 8:33
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden nő rémálma, hogy a mellei idővel elveszítik rugalmasságukat, megereszkednek. Az életkor, a rossz melltartó, a szoptatás, súlygyarapodás, napozás bizony nem kíméli a kényes testrészt. Az alkohol, a dohányzás és a szénsavas italok szintén pusztítják a mellek kollagéntartalmát – derül ki a Diétaésfitnesz.hu cikkéből.

A nőies testrészek rugalmasságának megőrzéséhez nem kellenek drága krémek vagy plasztikai sebész. Íme a legjobb ötleteket, amikkel hatásosan feszesíthetők!

1. MOZGÁS

Fontos, hogy a mellizmokat rendszeresen megdolgoztassuk! A mellizom-erősítő gyakorlatok erősítik a tartó szalagokat! A legnagyobb veszélyt a túlzott súlyingadozás jelenti!

2. TÁPLÁLKOZÁS, HIDRATÁLÁS

Figyeljünk a táplálkozás mennyiségére és minőségére! Sokat segíthet a szöveteid rugalmasságának megőrzésében, ha rendszeresen eszünk kollagént tartalmazó ételeket. Szerepeljen az étrendben a szőlőmagolaj, zöld saláták, vagy a spenót. Naponta fogyasszunk zöld teát, ami nem csak az egész szervezetre lesz jó hatással, de a kollagéntermelést is stimulálja. Fontos továbbá, hogy elegendő folyadékhoz juttassuk a szervezetünket!

3. ÁPOLÁS

Aloe Vera

  • Masszírozza a kényes testrészt körkörös mozdulatokkal aloe vera géllel, naponta 10 percet, majd öblítse le hideg vízzel. Az aloe vera erőteljes antioxidánsokat tartalmaz, elpusztítja a szabad gyököket, feszesíti bőrt!

Pakolás

  • Annak érdekében, hogy javítsa mellei állapotát, hetente egyszer tegyen rá pakolást. Egyszerűen elkészíthető: 1 tojást, 1 evőkanál joghurtot, 1 evőkanál E-vitamin olajat keverjen össze. Kenje fel és hagyja hatni 30 percig, majd mossa le hideg vízzel!

Olajos masszázs

  • Masszírozza át hetente háromszor olíva-, vagy kókuszolajjal a kényes testrészt! A masszázs és az olajokban lévő anyagok ösztönzik a véráramlást, javítják a sérült sejteket, pozitív hatással vannak a megereszkedett bőrre. Illóolajokkal keverve még jobb hatás érhető el. Válasszon sárgarépa-, fodormenta-, citromfű-, vagy édesköményolajat, és tegyen 2 cseppet a masszázsolajhoz!

További hasznos tippekért olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.