Hawaii legextrémebb macskája az óceán hullámai között szörföl a gazdáival

Hokule’a kicsiként nagyon félénk volt, de amint gazdái észrevették, hogy imádja a vizet, magukkal vitték a strandra, ahol mindig remekül érzi magát – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 09. 12:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hokule’a egészen biztosan nem tartozik az átlagos macskák közé. A gazdáival Hawaii szigetén, Honoluluban élő állat a napi átlagos macskateendők mellett ugyanis megőrül a vízi sportokért, imád szörfölni. Életét saját Instagram-oldalán is nyomon lehet követni.

„Ahogy jönnek a hullámok, a deszka elejére sétál, lefekszik és megkapaszkodik – mesélik a videóban Hokule’a gazdái. – A megfelelő pillanatban aztán beleugrik a vízbe, és ha mi is ott vagyunk, hozzánk úszik, majd vissza a deszkára. Amikor kicsi volt, mindig félénk macskának tűnt, elbújt előlünk az ágy takarója alá, de idővel összeszedte a bátorságát. Mindenhova követett minket, még zuhanyozni is, annyira kíváncsi volt a világra. Észrevettük, hogy imádja a vizet, a zuhogó esőben is szívesen kinn maradt az udvaron, ami szokatlan viselkedés egy macskától, nem sűrűn látni ilyet.”

Ekkor jött az ötlet, hogy talán magunkkal vihetnénk a strandra is.

„Kerestünk egy partszakaszt, ami kellően csendes volt, a hullámok sem verdesték nagyon, és jól érezhette magát. Először a homokban játszott, aztán szépen bemerészkedett az óceánba, és egyre jobban élvezte. Mivel jól is úszott, gondoltam, felteszem a deszkára, így kezdődött az egész. Később építettünk neki a deszkára egy kis helyet, ahol nyugodtan pihenhet, nem csúszkál folyton. Ez meghozta az önbizalmát, és most már teljesen otthonosan mozog a deszkán.” 

Nagyjából egy órán át érzi jól magát a vízben, utána kivisszük és lezuhanyozzuk, hogy a bundája ne legyen ragacsos. Nagyon mókás együtt élni vele.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Hokule’a (Fotó: Instagram)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.