Métereken múlott a bázisugró élete

Gage Galle őrült ötletre vállalkozott, mikor Hawaii egyik szigetén ejtőernyőjével egy két épület közötti szűk rést célzott meg – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 08. 14:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hawaii egyik szigetén, Ohaun állnak a Makaha Valley Towers 586 lakásos, húszemeletes épületei a Waianae-hegyek tövében, amelyek csodálatos kilátást nyújtanak a lakóknak, és ha ez nem lenne elég, fűtött fürdőmedence gondoskodik a luxusról.

Gage Galle 2014-ban elképesztőn kockázatos mutatványt hajtott végre: a hegyről indulva a két épületszárny közötti tizenöt méteres résen irányította át az ejtőernyőjét, amely a megszokottnál kisebb méretű volt, így nagyobb sebességet lehet elérni – ezt nevezik speedflyingnak.

Érdemes a videón megfigyelni a technikai kivitelezést, ahogy Galle közvetlenül a kísérlet előtt háromszázhatvan fokos fordulatot hajt végre, hogy irányba forduljon, és szinte zuhanórepülésben közelíti meg az épületeket.

Galle profi ejtőernyős volt, de még így is könnyen tragédia történhetett volna, ugyanis 112 km/óra sebességgel száguldott át a résen, és elég lett volna egyetlen rossz mozdulat, hogy a betonfalnak csapódjon. Szerencsére a landolás sikeres volt, az extrém sportoló átrepült a medence fölött, és a parkolóban landolt.

Gage Matthew Galle több mint kilencezer repülésen és rengeteg őrült mutatványon volt túl, amikor 2016. augusztus 7-én harmincévesen utolérte a végzete: a norvégiai Moldéban vesztette életét egy bázisugrás közben.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.