Rekordott döntött az életveszélyes bázisugrással

A tiroli extrém sportoló, Uli Emanuele nevéhez fűződik a valaha volt egyik legőrültebb kísérlet: átrepült egy szikla szűk résén – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 07. 8:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uli Emanuele Olaszországban született 1985-ben, nyomdásznak tanult, majd Svájcba költözött, ahol mosogatást vállalt egy hegyi turistaházban csak azért, mert onnan haza tudott repülni az ejtőernyőjével.

Aztán 21 évesen beleszeretett a bázisugrásba, élete során kétezer ugrást hajtott végre. A legismertebb közülük ezen a videón látható: 2015 nyarán a svájci Lauterbrunnen-völgyben szárnyas repülőruhába, azaz wingsuitba öltözve átszáguldott egy sziklaképződmény két méter széles résén. A kísérlet egyben világrekord is volt.

Erre az ugrásra nem kevesebb mint három évet készült, és le a kalappal előtte, mert még az extrém sportolók között is őrültnek kell lenni ahhoz, hogy az ember ilyet bevállaljon.

Uli Emanuele egy évvel később, 2016 augusztusában veszítette életét ugyanabban a völgyben, amikor egy videó készítése közben valami elromolhatott a ruháján, ő pedig hatalmas sebességgel egy sziklának csapódott.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: képernyőkép (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.