Kék sört dobtak piacra Franciaországban

A sörfőzde szerint hatalmas az érdeklődés és a kíváncsiság a vásárlóközönség részéről.

Forrás: MTI2022. 02. 05. 15:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A sör szokatlan színét egy természetben előforduló festékanyag, a szpiralina nevű algafajta adja, amely ugyanakkor „nem rontja el” az ital ízét.

A Line márkanéven forgalmazott kék sört egy új piaci rést kereső észak-franciaországi sörfőzde, a Hoppy Urban Brew dobta piacra, karöltve egy ugyancsak térségbeli céggel, az Etika Spirulinával, amely étrend-kiegészítőként népszerűsíti az algát.

A medencékben tenyésztett alga kék színét egyik alkotóeleme, a fikocianin adja, amelyet az erjesztés folyamán adnak a sörhöz.

A szpirulina szállítója szerint több tesztfőzés eredményeként a sörfőzdének sikerült kialakítania egy olyan elegyet, amely ízlik a fogyasztóknak.

A sörfőzde szerint a termék kelendő, „hatalmas az érdeklődés és a kíváncsiság” a vásárlóközönség részéről.A múlt év utolsó negyedében 1500 palackkal adtak el a kék sörből, és a gyártó most készíti elő a termelés felfuttatását a növekvő kereslet kielégítésére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.