Újrahasznosítható anyagból, levegő felhasználásával készül az új szörfdeszka

Új, környezetbarát eljárással készíti darabjait egy francia cég, amely abban reménykedik, hogy ez jelenti a sportág jövőjét – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2022. 02. 10. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új eljárással készít szörfdeszkákat egy baszk székhelyű francia cég. Azon 2022-ben aligha lepődik meg bárki, hogy 3D-s nyomtatással készül a sporteszköz, de érdekesség, hogy a Wyve mindezt úgy csinálja, hogy polisztirol vagy más hablap helyett levegőt használ, és magát a deszkát is újrahasznosítható anyagból készíti.

 Azaz a deszka teljesen környezetbarát, ami azért is fontos, mert a szörfösök körében egyébként is szívügy a környezetvédelem.

Az eljárás fejlesztésénél lényeges szempont volt, hogy a deszkák teljesítménye ugyanolyan legyen, mint bármelyik versenytársé, 

mindezt úgy, hogy a leendő vásárlóknak, sportolóknak ne jelentsen jelentős pluszköltséget. Hiába környezetbarát azonban a sporteszköz, ha nem nyújtja ugyanazt az élményt, mint a hagyományos eljárással készült darabok, akkor bizonyára nem lesz rá nagy kereslet. A cég ugyanakkor eltökélt, és bízik benne, hogy hosszú távon sikerrel jár, és népszerű lesz az új technológiával készült deszka. Ami egyébként elméletileg könnyebben javítható és ellenállóbb is, mint a hagyományos deszkák.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.