Híres szakácsok filléres tippjei a tökéletes fogások elkészítéséhez

A csomós mártás és az elsózott leves is könnyedén megmenthető a megfelelő módszerekkel. Még a világ legjobb szakácsainak is becsúszik egy-két baklövés, amit hirtelen orvosolni kell. Sztárszakácsok kedvenc trükkjeit gyűjtöttük össze az elrontott fogások megmentésére – írja a Híradó.hu.

Forrás: Hirado.hu2022. 04. 02. 15:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gordon Ramsay

A csili nagyon finom mellékízt ad a fűszeres fogásoknak. Fagyasszunk le egy marék friss csilit, így nagyon könnyen reszelhetővé válik és pontosan tudjuk adagolni az ételekhez.

Michael Schulson

A nyers csirkét vagy halat leöblítés után 3-4 órára csomagoljuk papírtörlőbe vagy egy tiszta, szöszmentes konyharuhába. Ezzel eltávolíthatjuk a felesleges nedvességet és folyadékokat, amik kellemetlen ízt adhatnak a húsnak, vagy túlságosan felhígítaná a szószt.

Kristen Tomlan

A felszeletelt alma nagyon hamar megbarnul, ami nem túl étvágygerjesztő látvány. Áztassuk a szeleteket néhány percre Sprite-ba vagy 7 Upba. Az üdítőben megtalálható citromsavnak köszönhetően nem barnulnak meg olyan hamar az almaszeletek.

Alex Guarnaschelli

Szemcsés lett a csokoládémártás, esetleg szétvált a tejszínes szósz? A tönkrement szósz könnyedén megjavítható a zsíros összetevők feleslegének kiegyenlítésével, csak keverjünk néhány kanál meleg vizet a szószba.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.