Tíz ok, amiért érdemes nyers ételt enni

A Diétaésfitnesz.hu összegyűjtötte a legfontosabb érveket a nyers ételek fogyasztása mellett.

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2022. 03. 31. 16:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. A nyers ételek, például a friss zöldségek, gyümölcsök, magvak, csírák mind élő ételek, tele vannak élettel. Ennek köszönhetően valódi, természetes életerővel látják el a szervezetet.

2. A nyers ételek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Sajnos ezek a fontos anyagok a feldolgozási folyamatok során gyakran teljesen odavesznek. 
Így azonban tisztán és hiánytalanul kerülnek a szervezetbe, maximálisan támogatva az egészségünket.

3. A nyers ételek lúgosítanak, azaz megakadályozzák a szervezet elsavasodását. Ez azt jelenti, hogy kompenzálják a feldolgozott, tartósítószeres, ízfokozó szerekkel ellátott ételek fogyasztásának a következményeit. Azok ugyanis béllázat okozhatnak, amelyet leginkább nyers, tiszta ételekkel tudunk gyógyítani.

4. A nyers ételek segítenek megtisztítani, méregteleníteni a szervezetet. Magas rost-és folyadéktartalmuknak köszönhetően serkentik az emésztést, vízhajtó hatással rendelkeznek, ezáltal elősegítik a méreganyagok kiürülését. Így megtisztítható a gyomor, a máj, a vese és a bélfal is.

5. Magas rosttartalmuk miatt elengedhetetlenek egy-egy diéta során. Nagyon könnyen, gyorsan és hosszú időn át képesek eltelíteni a gyomrot, így sokáig fennáll a teltségérzet állapota.

6. A nyers ételek fogyasztásával valódi, természetes életerőt nyerhetünk. Ez azt jelenti, hogy nem lesz szükségünk kávéra vagy egyéb energiafokozókra. 
A nyers zöldség- és gyümölcsfélékből rengeteg energiát nyerhetünk, sőt az alvásunk is pihentetővé válik.

7. Megtisztul az arcbőr! A természetes ételek nem csak belül, de kívül is tisztítanak. Segítenek megszabadulni kisebb pattanásoktól, bőrhibáktól. Az arcbőr üde, sima és feszesebb lesz. 
A nyers ételek a magas víztartalmuk miatt akár az apróbb szarkalábakat vagy mimikai ráncokat is segíthetnek mérsékelni.

8. A nyers ételek fogyasztását végezhetjük kúraszerűen is. Olyan betegségeket lehet velük orvosolni vagy legalábbis javítani a betegség állapotán, mint az allergia, a bőrallergia, a candida, a magas vérnyomás.

9. A nyers ételek fogyasztásával mérsékelhető az izzadás és az erőteljes testszag. A verejtékezés és a vele járó szagok nagyon kellemetlenek. Ezeket remekül lehet mérsékelni minél több nyers étel fogyasztásával.

10. A nyers ételek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy sokat lehet enni belőlük.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.