A zöldturmixok világa alapvetően más, mint a málnás vagy epres tejturmixoké
Ízük sokkal natúrabb, nyersebb, és jobb, ha előre elfogadod, hogy semmilyen édes vonulat nincs bennük. Cserébe viszont számos egészségügyi előnyük van: tisztítják a vért és iszonyatos intenzitással serkentik a szervezet zsírbontó folyamatait. A zöldturmixok két leghatékonyabb szereplője nem más, mint a spenót és a kelkáposzta, de hogy közülük melyik a jobb zöldség, arról igencsak megoszlanak a vélemények. Lássuk, vajon mi szól a spenót, és mi a kelkáposzta mellett:
- A Popeye-rajongók inkább a spenótra esküsznek, mivel sokkal lágyabb az íze, elkészítve pedig krémesebb.
- Aki a rostosabb állagot szereti, a kelkáposzta mellett teszi le a voksát.
A legbiztosabb pont, hogy
mindkét szuperzöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és rendkívül erős a gyulladáscsökkentő hatásuk.
A kelkáposztalevelekben lévő rostok az emésztés serkentésével egyértelműen gyorsítják a fogyást.
A bennük lévő, a szervezetünk számára elengedhetetlen összetevők alapján egyértelműen kimondható, hogy mindkettőt érdemes fogyasztani, akár felváltva, akár egyszerre. Aki a krémesebb, kevésbé rostos állagú turmixot kedveli, használjon nagyobb arányban spenótot, aki pedig a sűrűbb, rostokban gazdagabb ételeket részesíti előnyben, válasszon több kelkáposztát! A sűrű állagú szósz remekül használható gyors ebédnél vagy vacsoránál tésztákra vagy akár önálló köretnek is.