Két zseniális, a tavaszi diétából kihagyhatatlan zöldség

Eszméletlen gyorsan indítja be a fogyást ez a két szuperhatékony zöldség! A levelek színe egyértelműen az egészséget szolgálja, fogyasszunk minél többet belőlük! De ne csak a megszokott módokon: jöhet a turmix és vele a karcsúság bikiniszezonra!

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2022. 03. 30. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki eddig kételkedett a zöldturmix hatásosságában, mostantól kezdve biztosan nem fog! Az alábbi két összetevő garantálja, hogy ne csak lefogyjunk, hanem egészségesen is éljünk – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

A zöldturmixok világa alapvetően más, mint a málnás vagy epres tejturmixoké

Ízük sokkal natúrabb, nyersebb, és jobb, ha előre elfogadod, hogy semmilyen édes vonulat nincs bennük. Cserébe viszont számos egészségügyi előnyük van: tisztítják a vért és iszonyatos intenzitással serkentik a szervezet zsírbontó folyamatait. A zöldturmixok két leghatékonyabb szereplője nem más, mint a spenót és a kelkáposzta, de hogy közülük melyik a jobb zöldség, arról igencsak megoszlanak a vélemények. Lássuk, vajon mi szól a spenót, és mi a kelkáposzta mellett:

  1. A Popeye-rajongók inkább a spenótra esküsznek, mivel sokkal lágyabb az íze, elkészítve pedig krémesebb.
  2. Aki a rostosabb állagot szereti, a kelkáposzta mellett teszi le a voksát.

A legbiztosabb pont, hogy

mindkét szuperzöldség tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, és rendkívül erős a gyulladáscsökkentő hatásuk.

A kelkáposztalevelekben lévő rostok az emésztés serkentésével egyértelműen gyorsítják a fogyást.

A bennük lévő, a szervezetünk számára elengedhetetlen összetevők alapján egyértelműen kimondható, hogy mindkettőt érdemes fogyasztani, akár felváltva, akár egyszerre. Aki a krémesebb, kevésbé rostos állagú turmixot kedveli, használjon nagyobb arányban spenótot, aki pedig a sűrűbb, rostokban gazdagabb ételeket részesíti előnyben, válasszon több kelkáposztát! A sűrű állagú szósz remekül használható gyors ebédnél vagy vacsoránál tésztákra vagy akár önálló köretnek is.

Az esetleges keserű ízek kompenzálására érdemes citrusféléket bevetni, igazán érdekes kompozíciókat eredményez a citrom vagy a narancs leve, mindkettő nagyon jól elveszi a keserű ízeket.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.