Hat szuper trükk, hogy kevésbé hizlaljon a húsvéti menü

Húsvétkor szinte mindenhol tele van az asztal finom fogásokkal. Érdemes ilyenkor is tudatosan figyelni arra, hogy miket fogyasztunk.

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2022. 04. 01. 15:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Cukor

Cukor helyett válasszunk természetes édesítőket. Például steviát vagy nyírfacukrot. A mézzel azonban vigyázni kell, mert rengeteg benne a cukor – írja a Diétaésfitnesz.hu.

2. Fehér liszt

Legjobb, ha egyáltalán nem használunk fehér lisztet. Fontos tudni, hogy a barnaliszt nem oldja meg a helyettesítést. Olyan lisztet kell választanunk, amelyik kevésbé emeli meg a vércukorszintet, a sima búzaliszthez képest. Zabkorpát és útifűmag héjat is használhatunk erre a célra. Vegyük figyelembe, hogy ezek a liszthez hozzáadott kiváltó adalékok gyorsítják az emésztést.

3. Kenyér és tészta

Nem kell falni a kenyeret az étkezésekhez, próbáljunk ki egy napot nélküle. Meglepő, hogy milyen könnyen ki lehet bírni. Ám ha mindenképpen ragaszkodunk hozzá, válasszunk a szénhidrátcsökkentett kenyerek közül, vagy készítsünk szuper diétás karfiolkenyeret. Hihetetlen, de még pizzatészta is lehet karfiolból!

4. Krumpli

Nehéz elszakadni a legfontosabb és legkedveltebb körettől, de nem lehetetlen! A húsvéti majonézes krumplit cselesen elkészíthetjük karfiollal és tojással: fantasztikusan finom, így senki nem lesz megsértődve a változtatás miatt. 

Krumplipüré helyett csicsókából vagy zellerből készíthetünk zöldségpürét. Mindkettő színe és állaga is hasonló főzés után, de lényegesen alacsonyabb a keményítő, illetve a szénhidráttartalmuk. Ha sült krumplira vágyunk, süssünk édesburgonyát! Sokkal kevésbé emeli meg a vércukorszintet.

4. Rizs

A rizs egy időben a fogyókúrázók alapeledele volt, mos viszont már hizlaló ételként tekintenek rá a dietetikusok. Ha köretként fogyasztanánk, mondjuk hús, hal, vagy sajt mellé, mindenképpen próbáljuk ki helyette a karfiolrizst!

5. Sütemények, tészták

Számtalan finomságot készíthetünk cukor és liszt nélkül. Akár 3 összetevőből is csodasütiket dobhatunk össze az ünnepre. 
Választhatunk csokisat, málnásat, de az örök favorit a túrós desszert.

6. Sonka és tojás

Szerencsére a főtt sonka valóban végigvonul az ünnepen: önmagában is nagyon finom, de számos variációban készíthetünk belőle fogásokat. A levét is hasznosíthatjuk: nem is tudnánk elképzelni jobb alapot bableveshez! A tojást pedig számtalan variációban kínálhatjuk, jöhet minden mennyiségben!

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.