Természetes csodaszerek puffadás ellen

A gyomorpuffadás kellemetlen, ám egyszerű, természetes csodaszerekkel is elejét vehetjük.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 04. 27. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyömbér

A gyömbér egyes hatóanyagai ellazítják a hasi szervek izmait, így csökkentik a görcsöt – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.Ráadásul ez a gyógynövény javítja az emésztést, és segít a bélproblémákon.A legjobb, ha tea formájában fogyasztjuk: 5-6 vékony szelet gyömbért forrázzunk le egy csésze forró vízzel, hagyjuk állni 8-12 percig, majd citromlével és mézzel ízesítve fogyasszuk. Napi 2-3 csészével igyunk meg belőle, a legjobb, ha étkezések előtt vagy után fogyasztjuk.

Borsmenta

A borsmentában levő illóolaj görcsoldó és lazító hatású, így segít oldani a gyomor- és bélrendszeri görcsöket.Így az ételek tökéletesen emésztődnek meg, mégpedig úgy, hogy közben a tápanyagok is felszívódnak belőlük. Egy teáskanál szárított borsmentalevelet forrázzunk le egy csésze forró vízzel, majd hagyjuk állni 15-20 percig, és mézzel édesítve igyuk naponta 2-3 alkalommal, vagy a tünetek jelentkezésekor.

Köménymag

A köménymag képes elpusztítani a gázképződést serkentő baktériumokat, és segíteni az emésztést javító, hasznos baktériumok szaporodását.Ezen kívül görcsoldó és szélhajtó hatással is bír.Két teáskanálnyi őrölt vagy összenyomott köménymagot forrázzunk le egy csésze forró vízzel, és hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le, és kevés mézzel fogyasszuk. De az is megoldás, ha egyszerűen elrágcsálunk néhány köménymagot.

Citromos víz

A citrom C- és B-vitamin-tartalma, és ásványi anyagai, a magnézium és a kalcium, segítik a tökéletes emésztést.A citrom savassága a gyomorsavtermelést is serkenti.A víz eközben a test méregtelenítését kapcsolja magasabb fokozatba, és hidratálja a testet. Egy evőkanál frissen facsart citromlevet adjunk egy pohár vízhez, keverjük össze és fogyasszuk el reggel, éhgyomorra.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.