A sós átmosás természetes enyhülést hoz az allergiásoknak

Az idei szezonban az átlagosnál súlyosabb tüneteket is okozhatnak a pollenek az arra allergiásoknál, sok embernek komolyan romlott az életminősége az erős allergiaszezon miatt – hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika adjunktusa az asztma világnapján.

Forrás: Hirado.hu2022. 05. 08. 11:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kraxner Helgát az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében idézik: az enyhe tél és a szárazabb tavaszi időjárás miatt nagyobb lehet a levegő pollenkoncentrációja, így súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak az allergiások. A klinikán erőteljesen növekedett a betegforgalom a korán és erősebben érkező allergiaszezon miatt – közölte a szakember a Híradó.hu cikke szerint.

A hatékony terápia kialakítása és a gyógyszerek beállítása mellett életmódbeli változásokkal is javítható az allergiások élete. A gyakori hajmosás, ruha- és ágyneműcsere, pollenszűrős szúnyoghálón keresztüli szellőztetés segíthet a tünetek enyhítésében

– fűzte hozzá.

Érdemes emellett sós orrmosó folyadékot is használni, amely eltávolítja az irritáló anyagokat és a pollent

– javasolta Kraxner Helga.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.